MENIU

Dragomir: "La calificarea la CM 2010 avem şansa mortului"

Foto: NewsIn

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, că în urma înfrângerilor suferite contra Serbiei şi Austriei şansele echipei naţionale de calificare la CM 2010 sunt nule şi consideră că prima reprezentativă va avea un meci dificil chiar şi în compania Insulelor Feroe.

"Ce şanse de calificare să avem? Şansa mortului, poate. Ce să mai facem acum? Sunt şi alţii vinovaţi, dar ca să-i schimbi şi pe alţii... Nu sunt de acord ca Lupescu să fie dat afară, pentru că a învăţat ceva meserie şi ar trebui lăsat în pace. Când nu ai rezultate, trebuie să fii schimbat", a spus Dumitru Dragomir la Sport.ro, după care l-a provocat pe Piţurcă la o confruntare televizată în care să se acuze reciproc.

Şeful LPF a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a fotbalului românesc: "Matematic, se poate, dar nu la fotbal. Nu avem şanse să mai câştigăm toate cele 5 meciuri. S-ar putea să nu trecem nici de Feroe. Ar trebui făcută o analiză serioasă, în care să se vadă de ce nu ne calificăm la turneele finale de juniori şi de ce Mircea Sandu nu se ocupă personal de echipele naţionale. Dacă nu o face el, praful se va alege. Sunt multe de spus".

Întrebat ce ar face în cazul în care demiterea lui Piţurcă ar fi supusă la vot în cadrul unei şedinte a CEx al FRF, Dragomir a replicat: "Mă abţin, ca să fiu gentleman. Eu am suferit foarte mult când Piţurcă a spus că Mircea Sandu nu se pricepe la fotbal. De acum, nu o să-l mai apăr pe Piţurcă. Trebuie să se retragă după Europene, era băiat super deştept".

În încheiere, Dumitru Dragomir a refuzat să comenteze pe cine şi-ar dori în funcţia de selecţioner al României. Reacţia preşedintelui LPF a venit ca urmare a declaraţiilor făcute de selecţionerul Victor Piţurcă la adresa sa: "Domnul Dragomir nici nu ştie cum îl cheamă pe Tănase, iar acum dă declaraţii că el îl ştia demult. Dragomir, de acasă, le ştie pe toate. Ştie şi de răcirea atmosferei, ştie cine a fost în cantonamentul echipei naţionale, el le ştie pe toate. I-am şi zis, e prietenul meu, dar dacă mă apuc să vorbesc, nu mai iese din casă trei luni".

Echipa naţională a României a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Austriei şi continuă să ocupe penultimul loc în Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, cu doar 4 puncte după cinci meciuri disputate.