MENIU

Două persoane au fost arestate de ofiţerii DIICOT pentru că au vrut să îşi vândă copiii pentru organe

Foto: nauconsultants.com
Ofiţerii DIICOT au arestat doi băcăuani care intenţionau să-şi vândă copii pentru 12.000 euro

Două persoane au fost arestate pentru că au vrut să îşi vândă copiii, în vârstă de şapte ani, pentru a li se preleva acestora câte un rinichi, primind pentru acordul lor suma de 12.000 de euro, potrivit unui comunicat al DIICOT.

În comunicat se arată că, la data de 14 martie 2009, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul teritorial Bacău, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Bacău şi sprijiniţi de DGIPI – Serviciul Zonal Bacău, au depistat în flagrant delict pe părinţii celor doi copii, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori, în scopul prelevării de organe.

Potrivit procurorilor, s-a reţinut că cei doi, în calitate de părinţi naturali, şi-au manifestat intenţia de a-i vinde pe minori, ambii în vârstă de şapte ani, pentru a li se preleva acestora câte un rinichi, primind pentru acordul lor suma de 12.000 euro.

În scopul prelevării de organe de la cei doi minori, inculpaţii i-au dus pe aceştia la un laborator de analize medicale din municipiul Bacău, unde le-au fost prelevate probe de sânge pentru analiză, în vederea stabilirii stării de sănătate şi a compatibilităţii.

De asemenea, cele două persoane au semnat şi declaraţii notariale, arătând că sunt de acord cu deplasarea minorilor la un spital din Timişoara, în vederea prelevării unui rinichi şi, mai mult, şi-au manifestat intenţia de a se deplasa personal la spital, pentru a se asigura că nu vor fi prelevate şi alte organe, situaţie în care ar fi solicitat plata unei sume de bani suplimentare.

Unul dintre părinţi şi-a manifestat intenţia de a-şi vinde şi fetiţa minoră, contra unei sume de bani, afirmând că nu îi este de folos, fiind bolnavă.

Prin ordonanţele din 13 martie 2009, emise de procurori, cei doi inculpaţi au fost reţinuţi, iar la data de 14 martie 2009 Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

Mai multe articole despre:
rinichi copii arest DIICOT trafic de organe