MENIU

Dosarele foştilor miniştri aflate în Parlament - subiect al discuţiei de la Cotroceni

Foto: Adevărul

Oficialii cu responsabilităţi în domeniul justiţiei şi preşedintele Băsescu au discutat şi despre dosarele lui Adrian Năstase şi Şerban Mihăilescu, aflate în Parlament, acestea urmând a fi înaintate plenurilor, a declarat preşedintele comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, citat de NewsIn.

"Dosarele lui Adrian Năstase vor intra în plenul Camerei săptămâna viitoare, iar cel al lui Şerban Mihăilescu în cel al Senatului în maximum trei săptămâni", a declarat Greblă, precizând că liderii politici şi reprezentanţii Parlamentului nu au făcut o informare preşedintelui pe acest subiect, ci au încercat să găsească la această întâlnire, împreună cu aceasta, soluţii pentru ca obiecţiile CE conţinute în raportul său să nu se mai regăsească.

"Parlamentul a dat avize pentru toate dosarele de politicieni pe care le-a avut. Au mai rămas aceste trei, cele două ale lui Adrian Năstase şi cel al lui Şerban Mihăilescu. Parlamentul va da avize şi pentru acestea, vor intra în plen. Însă, nu trebuie să interpretăm această decizie ca o încercare de a recomanda parlamentarilor cum să voteze, pentru că ar fi riscant, dar important e că aceste dosare vor ajunge în plen. Trebuie să lăsăm justiţia să-şi facă treaba. Justiţia e cea care va decide, nu preşedintele, nu Parlamentul", a precizat senatorul PSD.

 

Citeşte mai mult în Adevărul