MENIU

Dominic de Habsburg reclamă "vandalismul" la care a fost supus Castelul Bran

Foto: rustic-travel.com

Un castel gol, vandalizat parcă, din care au mai rămas doar pereţi şi cabluri care atârnă peste tot. Asta a găsit proprietarul Castelului Bran, Prinţul Dominic de Habsburg. Cu doar două luni înainte ca moştenitorul să preia domeniul, Ministerul Culturii a retras tot mobilierul şi a lăsat încăperile goale.

Pe data de 18 mai, Dominic de Habsburg va prelua Castelul Bran de la Ministerul Culturii. Moştenitorul a mers sâmbătă să vadă în ce stare se mai află domeniul. A rămas surprins când, în camerele care odinioară au fost dormitoare regale, nu a mai rămas nicio piesă de mobilier.

"Acesta e vandalism. Ceva care a supravieţuit atâta timp, puţinele lucruri care au supravieţuit în timp, castelul a fost vandalizat în România democrată. Este foarte trist. Mă simt ca o persoană care se întoarce într-o casă unde au pătruns hoţii. Aşa mă simt", a declarat Dominic de Habsburg.

Directorul castelului a spus că totul s-a făcut dintr-un ordin al Ministerului Culturii. "Toate piesele aparţin statului român, sunt în domeniul public. Decizia a luat-o Ministerul Culturii", a explicat directorul Castelului Bran, Narcis Ion. 

Deşi nu a mai rămas nimic de admirat în interior, castelul rămâne deschis turiştilor. După ce plătesc biletele, vizitatorii rămân cu un gust amar. "Nu am mai fost, dar nici nu mai vin. Uitaţi-vă în ce hal arată. E gol", a spus unul dintre turişti.

Dominic de Habsburg şi soţia lui au ţinut să precizeze că, după preluare, castelul va rămâne în continuare deschis vizitatorilor.

Mai multe articole despre:
turişti Ministerul Culturii Dominic de Habsburg