MENIU

Doina Burcău, deputat PSD şi director de liceu, deşi legea nu permite

Foto: RTV
Ministrul Educaţiei susţine că parlamentarii pot fi directori de şcoală

Este director de liceu, dar şi deputat. Legea spune că cele două funcţii sunt incompatibile. Nu şi pentru deputatul PSD Doina Burcău: ea şi-a păstrat funcţiile cu ajutorul Ministerul Educaţiei. Deputatul a primit de la minister un document prin care din director a devenit manager educaţional, titulatură care i-a permis mai departe cumulul de funcţii. Problema e că funcţia de manager educaţional nu există, o spun chiar reprezentanţii ministerului Educaţiei.

"Dacă vorbim de funcţia de manager educaţional probabil că vă
gândiţi la poziţia de conducător de unitate şcolară. Un manager educaţional îl putem numi aşa sau îl putem numi director de şcoală", a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.

"Există în prezent o funcţie de manager educaţional în sistemul de
învăţământ românesc? Nu. La ora actuală nu există, dar formula corectă după lege este director", a afirmat Adriana Pană, secretar de stat Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei susţine că parlamentarii pot fi directori de şcoală.

Legea privind conflictul de interese o contrazice. Calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu funcţia de director la institutiile publice. Actul normativ permite însă unui ales să predea la catedră. Toate aceste prevederi le ştia şi Doina Burcău. O dovedeşte adresa prin care anunţa conducerea Camerei că nu mai e incompatibililă deoarece este manager educaţional.

"Am cerut un punct de vedere al ministerului cu privire la incompatibilitatea mea. Explicaţia de la minister a fost că avem atribuţii de manager educaţional, că nu sunt funcţionar public şi că nu există incompatibilitate", a spus Doina Burcău.

Un director de liceu are 22 de atribuţii, printre care inspecţii săptămânale la orele din şcoală, şedinţe de consilii profesorale şi de administraţie.