MENIU

Doi turişti şi-au petrecut noaptea în copac, lângă Gura Humorului

Foto: flickr.com

Cele două persoane, soţ şi soţie, cu vârsta de 42 şi, respectiv, 38 de ani, cetăţeni români cu domiciliul în SUA, au fost căutaţi aproape toată noaptea de salvamontişti pe ATV-uri.

Doi turişti care s-au rătăcit, sâmbătă seară, într-o zonă muntoasă şi împădurită din apropierea oraşului suceavean Gura Humorului, şi-au petrecut noaptea într-un copac, de frica animalelor sălbatice, fiind recuperaţi duminică dimineaţă de jandarmii montani.

Cei doi turişti au anunţat, sâmbătă seară, la ora 21.00, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, că s-au rătăcit într-o pădure din zona oraşului Gura Humorului, cerând sprijinul autorităţilor. Un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Gura Humorului, dotat cu un ATV, i-a căutat până la ora 1.00, ţinând legătura telefonic cu persoanele rătăcite, însă atunci acţiunea de salvare a fost întreruptă deoarece era îngreunată din cauza întunericului, a terenului accidentat şi a lipsei reperelor de orientare, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, căpitanul Bogdan Cornaci.

În timpul nopţii, jandarmii au ţinut legătura prin telefon cu turiştii rătăciţi, monitorizând starea acestora şi dându-le sfaturi privind adăpostirea în zona montană. Acţiunea de căutare a fost reluată în jurul orei 5.00, de doi jandarmi şi un lucrător al Cantonului Silvic Piatra Pinului, căutarea desfăşurându-se pe o distanţă de aproximativ 20 de kilometri, până la orele 9.30, când persoanele în cauză au fost găsite pe raza Cantonului Silvic Găineşti.

Cele două persoane, soţ şi soţie, cu vârsta de 42 şi, respectiv, 38 de ani, cetăţeni români cu domiciliul în SUA, au plecat, sâmbătă după-amiază, de la casa lor de vacanţă din cartierul Voroneţ din Gura Humorului, spre pârtia de schi din apropiere. La un moment dat au greşit drumul şi au mers aproximativ 9 kilometri pe un drum forestier spre localitatea Găineşti. S-au abătut de la traseu şi s-au rătăcit într-o zonă accidentată şi, pentru că nu au reuşit să revină la drumul forestier, au solicitat sprijin printr-un apel la 112.  Fiind informaţi de jandarmi despre prezenţa în zonă a animalelor sălbatice, cei doi turişti au petrecut noaptea într-un copac.

Mai multe articole despre:
jandarmi ATV 112 turişti copac salvamont Gura Humorului