MENIU

Doi tineri au încercat să incendieze patru barăci locuite de români, în Italia

Foto: RTV

Doi tineri au aruncat cu sticle incendiare în patru barăci locuite de români, aflate sub un pod din localitatea italiană Latina, a declarat un martor care a alertat poliţia, citat de Il Tempo.

Cocteilurile Molotov au ars câteva cartoane, dar nu au afectat casele, iar intervenţia pompierilor nu a fost necesară. Flăcările s-au stins, probabil, din cauza ierbii ude. Locuitorii barăcilor dormeau în momentul atacului şi nu şi-au dat seama de ce se întâmplă până la venirea poliţiei.

Martorul, care i-a văzut pe cei doi atacatori aruncând sticlele de pe pod, nu a putut să îi descrie, dar a precizat că păreau tineri.
Anchetatorii, care au interogat atât românii, câţi şi alţi locuitori şi zonă şi au făcut mai multe percheziţii, cred că atacul a fost un act de intimidare.

Deocamdată poliţia nu are niciun suspect, dar au indicii că ar putea fi vorba de un avertisment al tinerilor italieni din vreuna dintre bandele care acţionează în zonă. Cu toate acestea, autorităţile nu exclud nici posibilitatea unei reglări de conturi între conaţionali.

Locuitorii din zonă critică acest incident, dar nu sunt de acord nici cu prezenţa romilor: "Indiferent de cine a făcut acest gest grav, aceşti oameni încep să ne deranjeze, nu se mai poate trăi aici. Eu am început să strâng semnături, am reuşit să strâng aproximativ 500. Le-am dus la prefectură, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns. Nu sunt rasist, dar multe dintre aceste persoane beau şi când ajung seara încep să ţipe, chiar dacă nu mi-au făcut nimic mie, personal", spune proprietarul unei case situate la câţiva metri de pod. 

Pe lângă faptul că prezenţa acestor barăci îi face pe locuitorii din zonă să nu se simtă în siguranţă, există şi o problemă igienică. "Acum este frig şi plouă, dar vara nu putem nici măcar să ieşim pe balcon. (...) Când este cald vine un miros groaznic. Nu mai pot să stau aici", adăugă bărbatul.

Mai multe articole despre:
români poliţie atac baracă