MENIU

Doi tineri au fost bătuţi de agenţii BGS într-o benzinărie

Incident violent într-o benzinărie de pe autostradă Bucureşti Piteşti
Foto: RTV

Angajaţii BGS lovesc din nou. Doi tineri care vindeau telefoane într-o benzinărie au fost bătuţi de forţele de intervenţie ale firmei de pază chiar sub privirile unui reporter Realitatea TV. Gestul lor nu e singular. În februarie, aceeaşi firmă de pază s-a luat la bătaie cu membrii clanului Preda într-un mall din Bucureşti.

Incidentul s-a petrecut într-o benzinărie de pe autostrada Bucureşti Piteşti. Angajaţii BGS au pus la pământ doi bărbaţi care, se pare, încercau să vândă telefoane mobile în incinta benzinăriei. 

Mihai Tatulici a fost la faţa locului cu puţin timp înainte de evenimente şi a reclamat "gaşca de hoţi de buzunar" existentă în benzinărie.

"Eu am lăsat o reclamaţie în condica benzinăriei. Nu am fost singurul, erau o grămadă de reclamaţii la adresa acestei găşti din benzinărie", a precizat Tatulici.

Filmul a fost realizat cu camera ascunsă.

"Dumneavoastră prezentaţi nişte imagini cu nişte infractori care au comis nişte infracţiuni. Eu au fost mai mulţi, doar doi au mai rămas acolo şi am restabilit ordinea, dar cu vorbă bună. Bătaie, nici vorbă", a declarat Antoniu Ungureanu, purtătorul de cuvânt al firmei de pază BGS.

"Am intervenit, am rezolvat o problemă, oamenii nu au păţit absolut nimic, nu au nicio vătămare corporală", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Ungureanu a declarat că poliţia nu ajunge într-un timp atât de scurt precum agenţii de pază şi că BGS-ul a intervenit întrucât erau nişte persoane recalcitrante, în sensul acesta existând o plângere a angajaţilor OMV la poliţie, precum şi a angajaţilor firmei de securitate. "Au existat acte de violenţă asupra unor oameni, noi am intervenit", a precizat Ungureanu.

"Influenţaţi opinia publică, pentru că agenţii de securitate nu au bătut pe nimeni", a subliniat purtătorul de cuvânt al BGS.

Agenţii BGS au acţionat conform procedurilor specifice în astfel de situaţii, potrivit unui comunicat de presă

Comunicat de presă În cursul zilei de joi, în jurul orei 13.30, două echipaje de intervenţie rapidă ale BGS DIVIZIA DE SECURITATE au imobilizat un grup de infractori, care acţionau în incinta Benzinăriei OMV de pe autostrada A1 - km 49, la solicitarea personalului benzinăriei, potrivit unui comunicat de presă al firmei.

"Mai mulţi cetăţeni care se aflau azi în benzinăria OMV au fost agresaţi fizic şi verbal de un grup de 9 cetăţeni de etnie rromă, care încercau să vândă cu forţa telefoane mobile contrafăcute.

Cetăţenii agresaţi au reclamat personalului benzinăriei, iar aceştia au acţionat butonul de panică, obiectivul fiind prin contract sub protecţia BGS.
Două echipaje de intervenţie rapidă s-au deplasat în câteva minute la faţa locului; la apariţia agenţilor BGS, 7 dintre agresori au reuşit să fugă, iar agenţii au anihilat prin metodele specifice legale doar 2 dintre cei reclamaţi.

Agenţii BGS au acţionat conform procedurilor specifice în astfel de situaţii, după neutralizarea focarului de conflict anunţând serviciul 112. În urma apelului la 112, un echipaj de Poliţie a ajuns la faţa locului pentru a-i prelua pe agresori. Agenţii BGS au însoţit echipajul de Poliţie până la Sediul Poliţiei Autostrăzii din comuna Olteni.

Întrucât agresorii terorizau de mai mult timp clienţii şi personalul benzinăriei, inclusiv şeful staţiei OMV  au depus o plângere la Poliţie, alături de angajaţii BGS.

În activitatea unei firme de pază care are ca misiune protejarea bunurilor şi vieţilor cetăţenilor din obiectivele aflate în relaţii contractuale, există şi momente în care procedurile aplicate pot părea dure şi sensibile în ochii opiniei publice, dar aceste proceduri sunt folosite numai în scopul restabilirii ordinii şi protecţiei cetăţenilor agresaţi.

Conform valorilor şi principiilor sale, compania BGS DIVIZIA DE SECURITATE rămâne partenerul  organelor statului şi al societăţii civile în orice acţiune care vizează protejarea bunurilor şi a vieţii cetăţenilor oneşti", precizează firma de securitate în comunicat.