MENIU

Doi suporteri de la U Cluj, condamnaţi la închisoare cu executare după ce au bătut un jandarm. Vezi video cu incidentul!

Foto: NewsIn
Câţiva suporteri ai Universităţii Cluj lovesc cu bestialitate un reprezentant al Jandarmeriei locale, înaintea derby-ului cu CFR.

Doi suporteri ai echipei de fotbal Universitatea Cluj, Paul Adrian Stanciu (19 de ani) şi Tivadar Tolja (20 de ani), au fost condamnaţi, joi, la câte 4 ani şi 6 luni de închisoare, după ce anul trecut, pe 7 mai 2008, au agresat un jandarm înaintea derby-ului cu CFR Cluj.

Instanţa a schimbat, joi, încadrarea pentru Stanciu, Tolja şi Tudorel Florin Câmpan (17 ani) în ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri.

Tribunalul Cluj i-a condamnat pe Tudorel Florin Câmpan la 2 ani şi 6 luni cu suspendare, iar pe Horaţiu Ioan Cătălina – pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice – la doi ani cu suspendare. Câmpan şi Cătălina vor fi, de asemenea, supravegheaţi timp de patru ani.

Instanţa clujeană a mai decis ca Paul Adrian Stanciu şi Tivadar Tolja să plătească jandarmului bătut 50.100 de lei daune morale, iar, împreună cu Tudorel Florin Câmpan, au de achitat şi 982 de lei Spitalul Militar Cluj-Napoca, unde jandarmul a fost internat după bătaie. Totodată, cei patru inculpaţi nu au voie să intre pe stadion, nu au voie să comunice între ei, să voteze sau să candideze.

Doar Paul Adrian Stanciu se afla în arest preventiv în momentul pronunţării sentinţei. Timpul petrecut în arest preventiv se va lua în calcul la efectuarea pedepsei, la fel ca şi în cazul lui Tolja şi Câmpan, care au fost eliberaţi din arest preventiv anul trecut.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată în apel în termen de 10 zile de la pronunţare.

Patru suporteri au fost trimişi în judecată pe 21 mai 2008, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, pentru vătămare corporală gravă, însă Judecătoria Cluj-Napoca a schimbt încadrarea la tentativă de omor pentru Paul Adrian Stanciu, Tivadar Tolja, Tudorel Florin Câmpan, iar Horaţiu Ioan Cătălina a fost acuzat de tulburarea liniştii publice.

Jandarmul Gabriel Romulus Oşan a fost bătut, în data de 7 mai 2008, înainte de meciului dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, de patru suporteri ai Universităţii. Paul Adrian Stanciu (19 ani) este acuzat că l-a lovit cu o cărămidă în figură pe jandarm, care filma marşul suporterilor către stadion, iar, după ce acesta a căzut la pâmânt, alţi suporteri i-au aplicat mai multe lovituri în zona capului.

Mai multe articole despre:
justiţie violenţa suporteri închisoare jandarm U Cluj