MENIU

Doi preşedinţi de comisii de titularizare din Buzău şi Tg. Mureş riscă să fie daţi afară, a anunţat Andronescu

Foto: NewsIn
Andronescu: Preşedinţii comisiilor de titularizare din Tg. Mureş şi Buzău erau şi directorii centrelor Spiru Haret din localităţile respective

Doi preşedinţi a două comisii de titularizare din Târgu Mureş şi Buzău riscă să fie daţi afară pentru că au încălcat o decizie a Ministerului Educaţiei prin care era permisă susţinerea examenului de titularizare doar candidaţilor ale căror diplome provin de la programe de studii autorizate sau acreditate. Anunţul a fost făcut de ministrul Ecaterina Andronescu, vineri, în emisiunea Realitatea te priveşte.

Ministrul Educaţiei a anunţat că "în urmă cu aproximativ o lună, înainte de demararea examenului de titularizare, toate inspectoratele şcolare au primit o precizare cât se poate de limpede. Nu validează înscrierea decât pentru acei candidaţi ale căror diplome provin de la programe de studii autorizate sau acreditate".

Andronescu a mai spus să au existat informaţii din teritoriu cum că "anumiţi candidaţi nu avea decât o adeverinţă că sunt licenţiaţi. Atunci noi le-am cerut inspectoratelor să-i roage pe aceşti candidaţi să meargă la universitate să facă precizarea corespunzătoare".

Doi preşedinţi de comisii de titularizare din Târgu Mureş şi Buzău riscă să fie daţi afară pentru că au încălcat decizia Ministerului Educaţiei

"Avem două probleme în două judeţe: preşedinţii comisiilor de titularizare erau în acelaşi timp şi directorii centrelor Spiru Haret din localităţile respective. I-aţi dat afară? Suntem în curs de evaluare. Erau în conflict de interese. Ei erau preşedinţii comisiilor de titularizare, trebuiau să respecte decizia care s-a dat pentru toată ţara. Pentru că erau directori la programele de studii de la Tg. Mureş şi de la Buzău, i-au lăsat (n.r. să dea examen) pe cei care proveneau din aceste centre, facilitându-le accesul spre examen", a declarat Ecaterina Andronescu.