MENIU

Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba au fost reţinuţi pentru fapte de corupţie

Foto: RTV

Corupţie la nivel înalt în poliţia Alba! Adjunctul Inspectoratului de Poliţie şi un agent de poliţie din subordinea sa, care-i este şi fin, au fost reţinuţi marţi seară pentru 24 de ore pentru fapte de corupţie. Potrivit anchetatorilor, cei doi sunt acuzaţi de favorizarea unor persoane care au comis o infracţiune de luare de mită

Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba au fost reţinuţi marţi după-amiază pentru fapte de corupţie. Una dintre persoane este comisarul şef Milu Constantin Todea, adjunct al IPJ Alba. Celălalt este agentul de poliţie Dănuţ Gheorghe.

Contactat telefonic şeful IPJ Alba, Tudor Grindean, a confirmat că prcurorii DNA Alba Iulia, au emis mandat de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţii de corupţie.

Cei doi poliţişti au fost prezentaţi judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Şeful Inspectroratului spune că este primul caz de acest fel înregistrat, în ultimii ani, în judeţul Alba. Milu Todea este adjunct al IPJ Alba din toamna anului 2008 şi a mai fost cercetat, în urmă cu cinci ani, sub acuzaţia că ar fi bătut mai mulţi soldaţi suspectaţi de participare la un furt. În urma anchetei a fost suspendat din funcţia de comandant al Poliţiei municipiului Alba Iulia.

Milu Todea a scăpat atunci cu o amendă administrativă, care a fost, ulterior, anulată de instanţa de judecată la cererea poliţistului.
Comisarul şef Milu Constantin TODEA, adjunct al IPJ Alba, a mai primit o amendă administrativă în urmă cu 5 ani, când a şi fost suspendat din funcţia de comandant al Poliţiei Alba Iulia.

Mai multe articole despre:
DNA Alba poliţie anchetă inspectorat