MENIU

Doi bărbaţi au fost arestaţi în Austria pentru uciderea lui Marian Cozma. Al treilea suspect este dat în urmărire

Doi bărbaţi au fost arestaţi în Austria pentru uciderea lui Marian Cozma. Al treilea suspect este încă dat dispărut.
Foto: Realitatea TV

Doi suspecţi au fost arestaţi în Austria pentru uciderea lui Marian Cozma, urmând ca ei să fie extrădaţi în Ungaria. Poliţia a anunţat oficial că unul dintre ei, Raffael Sandor, este cel care i-ar fi dat lui Cozma lovitura fatală.

Anchetatorii au dat publicităţii înregistrările de pe camera de supravegehe care arată ultimele clipe din viaţa handbalistului român. O concluzie este clară: conflictul a început în interiorul discotecii.

În imagini apar chipurile principalilor suspecţi. Aceştia stau pe treptele localului ca şi cum ar aştepta ceva. În secvenţa următoare, apar Marian Cozma, de mână cu prietena sa, aşteptând să intre în discotecă. La scurt timp, panica cuprinde tot localul. Dovadă, zeci de oameni agitaţi se înghesuie iasă din discotecă, semn că au asistat la un conflict in interior. Printre ei, şi Marian Cozma. Înaintea lui, un tânăr cu urme de sânge pe tricou. Deocamdată ancheatatorii maghiar nu au spus dacă handabalistul român a fost injunghiat afară sau in interiorul discotecii.

Poliţiştii maghiari au mai dat publicităţii şi imagini cu cercetarea la faţa locului. Pe scările şi pe zidurile din faţa localului au fost găsite urme de sânge. În faţa discotecii, anchetatorii au descoperit şi cioburi de sticlă.

Doi dintre suspecţi au fost arestaţi deja de poliţiştii maghiari. Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost prinşi în Austria alături de o tânără.

Ivan Sztojka, un al treilea suspect este încă dat dispărut. Presa maghiară îi prezintă pe cei trei ca fiind membri ai unuia dintre cele mai cunoscute clanuri interlope din ungaria: Rafael. Suspecţii sunt cetăţeni maghiari de etnie romă. Cazul a stârnit un val de indignare în Ungaria.

"Cred că reacţia poporului maghiar s-a schimbat din cauză că agresorii sunt romi şi asta e o mare problemă, o provocare uriaşă. Chestiunea trebuie tratată cu toată seriozitatea deoarece păşim pe un teren minat şi dacă nu suntem atenţi, situaţia poate scăpa de sub control", a declarat primul ministru ungar, Ferenc Gzurcsany.

Ancheta este încă la început, iar poliţiştii nu ştiu care a fost arma crimei: un cuţit, un pumnal sau o baionetă. Între timp, la spitalul din Veszprem, starea celorlalţi 2 sportivi este monitorizată încontinuu.

"Cel care a suferit o rană la rinichi a trebuit operat de urgenţă. În timpul operaţiei a trebuit să îi scoatem rinichiul, deoarece rana îi punea în pericol viaţa", a spus directorului spitalului Racz Jeno.

În momentul de faţă poliţiştii maghiari îl caută pe al treilea suspect, Ivan Sztojka.