MENIU

Doar 37% din studenţii de la Universitatea "Al.I.Cuza" din Iaşi au loc de cazare în cămine

Foto: infouaic.ro

Peste 1.000 de studenţi au mers, joi, la Universitatea "Al.I.Cuza" din Iaşi pentru a obţine dispoziţiile individuale de cazare. La nivelul instituţiei sunt disponibile aproximativ 6.000 de locuri de cazare, în condiţiile în care au fost depuse 16.000 de cereri.

"Pe lângă cele 5.903 de locuri, avem şi alte 115 pentru studenţii Erasmus", a completat directorul administrativ al universităţii, Bogdan Pleşcan.

La căminele universităţii s-au făcut liste de aşteptare, iar fiecare student a fost nevoit să aştepte câteva ore la coadă pentru a intra în posesia actului ce îi permite să se cazeze.

Universitatea deţine peste 5.200 de locuri în 12 cămine cu o valoare a chiriei cuprinsă între 100 şi 240 lei şi aproape 700 de locuri în alte două cămine, de lux, cu o valoare a chiriei cuprinsă între 490 şi 630 lei.

Potrivit reprezentanţilor universităţii, studenţii pot beneficia de gratuitate la cazare dacă au părinţi cadre didactice, sunt de etnie romă şi au burse oferite de stat sau sunt orfani de ambii părinţi. Studenţii care nu vor prinde loc de cazare în căminele universităţii pot beneficia de o subvenţie individuală de cazare doar în cazul în care urmează cursuri la zi pe locuri finanţate de stat.

Cele mai multe locuri de cazare, aproape 1.600, au fost repartizate către Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, la polul opus fiind Facultatea de Teologie Romano - Catolică care dispune de 23 de locuri de cazare.

La Universitatea Tehnică "Gh. Asachi", studenţii se vor putea caza începând de luni, fiind depuse 10.000 de cereri pentru 8.600 de locuri de cazare disponibile.

Mai multe articole despre:
studenţi Iaşi cămine cazare