MENIU

DNA: Nu am fost informaţi, în mod oficial, că Necolaiciuc s-ar afla în SUA

Foto: ziarultricolorul.ro

În două dintre cele trei dosare emise pe numele lui Mihai Necolaiciuc, procurorii DNA au cerut, încă din 2007, emiterea, pe numele acestuia, a mandatului de arestare în lipsă, pe motiv că se sustrăgea de la urmărirea penală, a declarat, la Realitatea FM, procurorul de caz Horaţiu Baias.

Mai mult, procurorul de caz a susţinut că instanţa şi-a însuşit cererea procurorilor şi a emis mandate de arestare preventivă pe numele fostului director al CFR, dat în urmărire internaţională, în 2008. 

Horaţiu Baias spune, însă, că Direcţia Naţională Anticorupţie nu a fost informată de prezenţa lui Necolaiciuc în SUA. 

"DNA nu a fost informată, oficial, de niciun stat afiliat, că s-ar afla pe teritoril respectiv. Asemenea gen de informări nu se transmit organului de anchetă, ci ministrului Justiţiei", susţine Baias. 

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, că Mihai Necolaiciuc, fostul şef de la Căile Ferate Române, acuzat de delapidare, a fost căutat multă vreme, astfel încât să nu fie găsit.

Agenţii Departamentului american pentru imigrări l-au arestat, miercuri, pe românul Mihai Necolaiciucc. Potrivit oficialilor americani, acesta a fost arestat pentru încălcarea legii privitoare la imigraţie.

Necolaiciuc locuia într-un apartament din West Palm Beach de ani de zile.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, era căutat de Interpol din 2004, fiind anchetat pentru că ar fi delapidat 80 milioane de euro, între 2000 şi 2004, în prezent, suma fiind de puţin peste 111 milioane dolari. 

 

Ascultă întreg interviul

Mai multe articole despre:
DNA Radu Berceanu arest CFR delapidare Mihai Necolaiciuc