MENIU

DNA a comunicat acuzaţiile care se aduc celor patru reţinuţi în cazul dosarului şefului DGIPI

Foto: NewsIn

DNA a confirmat arestările din dosarul şefului DGIPI şi al omului de afaceri Puiu Popoviciu şi a precizat care sunt acuzaţiile pentru care au fost reţinute patru persoane, se arată un comunicat de presă al instituţiei.

"Procurorii anticorupţie au luat măsura reţinerii pe termen de 24 de ore a următoarelor persoane: Ioan Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, Gabriel Popoviciu, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, Cornel Şerban, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase şi Petru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului", se arată în comunicat.

DNA nu a oferit, însă, şi detalii despre anchetă. "Având în vedere stadiul anchetei, mai multe informaţii nu putem oferi în acest moment, în conformitate cu prevederile art. 12 alin.1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public", a anunţat DNA
Mai multe articole despre:
DNA mită DGIPI DGA news alert