MENIU

Directorul diviziei greceşti a Siemens, arestat pentru corupţie

Fostul director general al diviziei greceşti a grupului german Siemens, Dionysis Dendrinos, a fost arestat marţi şi va fi trimis astăzi în judecată pentru fraudarea statului grec, relatează o sursă judiciară, citată de AFP. Acesta este suspectat că a încercat să mituiască mai mulţi politicieni pentru a câştiga un contract cu operatorul grec de telecomunicaţii OTE.

Dendrinos a fost arestat marţi în faţa domiciliului său din Pallini, o suburbie a Atenei, a afirmat aceeaşi sursă.

Anumiţi înalţi responsabili ai Siemens, dintre care doi au fost deja arestaţi provizoriu de o lună, sunt suspectaţi de dare de mită unor politicieni conservatori şi socialişti pentru a câştiga contracte cu operatorul grec de telecomunicaţii OTE şi pentru a asigura participarea Siemens la sistemul de securitate al Jocurilor Olimpice din Atena, în august 2004.

Justiţia greacă a trimis în judecată şi unii membri ai familiei celui de-al doilea înalt responsabil al diviziei greceşti a Siemens, Christos Karavellas, momentan acesta fiind căutat de poliţie şi se bănuieşte că ar fi în Germania, informează AFP.

Şeful diviziei greceşti a Siemens între 1996 şi 2007, Michalis Christophorakos, este de asemenea căutat, aflându-se, conform avocatului acestuia, tot în Germania.

Opoziţia socialistă a acuzat guvernul grec ca a permis plecare acestor înalţi responsabili în străinătate pentru a elimina efectele scandalului de corupţie, scrie AFP.

Cotidianul german Süddeutsche Zeitung a cifrat sumele oferite drept mită de divizia Siemens din Grecia la 100 milioane euro.

 

Mai multe articole despre:
corupţie Grecia OTE Siemens