MENIU

Directorii generali ai Romgaz şi Transelectrica, înlocuiţi din funcţie de Adriean Videanu

foto: NewsIN

Adrian Băicuşi îl va înlocui din funcţie pe directorul general al Transelectrica, Stelian Gal, Marcel Piteiu pe directorul general al Romgaz, Francisc Toth, iar Vasile Miu a fost confirmat în funcţia de director general al Oil Terminal, potrivit datelor biroului de presă al ministerului Economiei.

Ordinele de numire în funcţie au fost emise vineri pentru Transelectrica şi joi pentru Romgaz şi Oil Terminal Constanţa, potrivit datelor Ministerului Economiei.

"Adrian Băicuşi va fi director general al Transelectrica, din 21 ianuarie 2009, iar eu voi ocupa postul de director al Sucursalei Transelectrica de la Sibiu", a precizat pentru NewsIn Stelian Gal.

La rândul său, directorul general al Romgaz, Francisc Toth, a declarat vineri că a aflat că va fi înlocuit din funcţie de Marcel Piteiu, însă nu a fost oficial anunţat. Acesta a fost director general al Romgaz din aprilie 2008.

Mihai Lupu a demisionat la 18 decembrie 2009 din funcţia de director general al Oil Terminal, întrucât a fost ales deputat PNL.

Ministerul Economiei Adriean Videanu nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

Transelectrica este transportatorul naţional de electricitate. Romgaz este producător de gaze naturale. Oil Terminal Constanţa este unul dintre cele mai mari terminale petroliere din Sud-Estul Europei.

Acţionarul majoritar al celor trei companii este Ministerul Economiei.
Mai multe articole despre:
Romgaz Adriean Videanu Transelectrica directori