MENIU

Directorii agenţiilor aflate în subordinea Guvernului şi-au trecut salariul la secret

Foto: gandul.info

Directorii agenţiilor aflate în subordinea Guvernului şi-au trecut salariul la secret! Deşi legea ANI spune clar că bugetarii sunt obligaţi să îşi declare veniturile obţinute, cei care conduc multe dintre agenţiile guvernamentale încalcă flagrant legea.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sunt doar cateva dintre institutiile in care legea ANI este incălcată.

Directorii şi vicepreşedinţii acestor instituţii menţionează în declaraţiile de avere că salariul lor este confidenţial! Deşi, lucrează la stat şi sunt plătiţi din bani publici.

Unii dintre şefi ne trimit la departamentele de specialitate ale instituţiilor în care lucrează sau la fişele fiscale. Ba chiar, există şi timiteri la articole din Codul Muncii privind confidenţialitatea salariului!

Este cazul vicepreşedintelui ANRE, Carmen Filipescu, sau a directorilor generali Maria Manicuţa, Sorin Bulagea si Viorel Alicuş tot din ANRE, care ne spun ca salariile lor sunt confidenţiale. Vicepreşedintele ANC, Codruţa Meran, ne trimite să consultăm fişa fiscală dacă vrem să aflăm cu cât o plateşte statul.

La fel şi vicepreşedinţii AVAS, Emil Bentan şi Constantin Botez. La ANAF, un singur şef, vicepreşedintele Şerban Pop a lăsat pagina albă în dreptul căsuţei unde ar fi trebuit să treacă veniturile obţinute din salariu.

Agenţia Naţională de Integritate cunoaşte situaţia, dar ridică din umeri. Şi asta pentru că legea, deşi prevede obligativitatea declarării salariului, nu conţine şi sancţiuni pentru cei care o încalcă. Iată ce ne-au spus cei de la ANI: "Legea nu prevede sancţiuni pentru cei care la rubrica venituri scriu "conform fişei fiscale sau confidenţial".

Mai multe articole despre:
salarii AVAS bugetari ANAF ANRE legea ANI ANC