MENIU

Direcţia Silvică Covasna a solicitat derogare ca să împuşte ursul care a ucis un om la Comandău

Foto: unbolovan.wordpress.com

Conducerea Direcţiei Silvice Covasna a făcut demersuri la autorităţile de mediu, pentru a obţine o derogare pentru a putea împuşca ursul care a ucis un bărbat în zona Comandău.

Directorul Direcţiei Silvice, Gheorghe Polhac, a declarat că până acum nu a mai avut loc un asemenea atac la persoană în zona Comandău. Acesta spune că ursul este foarte periculos după ce a atacat un om şi există şanse ca, dacă mai întâlneşte alţi oameni în calea sa, să atace din nou. El a mai spus că dacă ar fi fost sezon de vânătoare nu ar fi fost nevoie de derogare specială, ci doar de autorizaţie.

Incidentul de duminică a avut loc pe fondul de vânătoare al Direcţiei Silvice. Deocamdată nu se ştie exact dacă este vorba de un urs sau de o ursoaică, dar, având în vedere virulenţa atacului, specialiştii bănuiesc că ar fi vorba de o ursoaică ce avea pui.

Duminică la prânz, un jandarm în vârstă de 30 de ani, din Covasna, a fost atacat de un urs şi a decedat, la scurt timp, în Ambulanţă. Conform primelor informaţii, tânărul se întorcea împreună cu un prieten de la un canton silvic situat în zona împădurită a localităţii Comandău. Cei doi au fost atacaţi de un urs care le-a ieşit în faţă dintr-un tufiş.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Covasna, persoana care îl însoţea a reuşit să fugă prin pădure, ajungând la un centru de colectare a fructelor din Comandău, de unde a alarmat Postul de Poliţie din localitate.

Mai multe articole despre:
atac vânătoare urs