MENIU

Direcţia Judeţeană de Cultură din Hunedoara nu are jurist

Foto: servuspress.ro

Blocaj la Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu a judeţului Hunedoara. Instituţia a rămas fără jurist şi nici nu poate angaja un înlocuitor pentru că postul a fost blocat. În aceste condiţii, sunt şi situaţii în care procesele sunt amânate pentru că nu există un apărător.

Pentru că nu are încotro, în momentul în care ajunge în instanţă, Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu apelează, contra cost, la serviciile unui jurist.

Directorul instituţiei spune că apelaează la această metodă de ani buni întrucât nu are de ales. Şi asta pentru că organigrama instituţiei nu prevede un post de jurist.

Există procese în care Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu este dată în judecată de proprietarii unor terenuri care au început să construiască pe terenurile respective pe care, însă, au fost descoperite situri arheologice. Astfel, lucrările au fost sistate până la descărcarea de sarcină arheologică, iar proprietarii, nedorind să aştepte, au dat în judecată Direcţia.

Pe de altă parte, există şi procese în care Direcţia este implicată din cauza unor angajaţi cercetaţi de poliţişti şi de către procurori sub acuzaţia că ar fi favorizat exporturi ilegale de obiecte de patrimoniu.

În toate aceste situaţii, Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu apelează la serviciile contra cost oferite de un jurist. 

În acelaşi timp, din cei 10 angajaţi ai Direcţiei, patru sunt specialişti, iar doi sunt în concediu.

Mai multe articole despre:
proces Hunedoara retrocedări sit arheologic jurist