MENIU

Dior reactivează chipul cuceritorului Alain Delon

Foto: NewsIn

Actorul francez Alain Delon, cu chipul cuceritorului de acum 43 de ani, devine noua imagine a celebrei casei Dior şi a campaniei de relansare a parfumului masculin Eau Sauvage.

Fotografia, făcută în 1966 de Jean-Marie Périer la Saint-Tropez, înfăţişează un bărbat de 31 de ani, de o frumuseţe tulburătoare, cu o expresia romantică şi seducătoare care, de altfel, l-a consacrat pe Delon.

Dior a ales acest instantaneu al actorului în plină glorie pentru că, tot în 1966, a fost lansată prima ediţie a parfumului. "Alain Delon este un mit viu, iar Eau Sauvage, un clasic al parfumurilor franceze. Această imagine nu a îmbătrânit şi ne va permite să ajungem atât la cei care şi-l amintesc pe Delon, cât şi clienţi mai tineri, care pot fi seduşi", au explicat reprezentanţii Dior.

Casa Dior îşi pune mari speranţe în ceea ce simbolizează Delon, mai ales că, pe piaţa de profil, are concurenţi serioşi în acest moment.

Creat în 1966 de Edmond Roudnitska, primul parfum masculin produs de Dior a făcut senzaţie, cu mai bine de 80 de milioane de flacoane vândute la lansare. Cu note date de iasomie şi coriandru, dar şi cu o vagă notă feminină, Eau Sauvage s-a adresat "tinereţei prin excelenţă", regăsită, pe rând, în imaginea fotbalistului Zinédine Zidane, a cântăreţului Johnny Hallyday şi, la patru decenii după, în chipul lui Alain Delon.
Mai multe articole despre:
fotografie Dior Alain Delon parfum