MENIU

DINASTIILE: Cumetriile de la Centrul Naţional de Transfuzie

centrul de transfuzii

Fraţi, cumnaţi, veri şi fini au pe cartea de muncă aceeaşi firmă. De multe ori, nu e vorba de un SRL, ci de o primărie, un minister, o universitate sau un spital, unde banii de salarii vin de la contribuabili. REALITATEA.NET şi-a propus să vă prezintă câteva dintre dinastiile care au împânzit şi conduc România.

Centrul Naţional de Transfuzie este aprovizionat de soţul managerului

Hemoragie de achiziţii publice controversate. Asta scoate la iveală protestul spontan de la Centrul Naţional de Transfuzie Sanguină. Angajaţii acuză faptul că substanţele şi consumabilele sunt cumpărate de la firme foarte apropiate managerului Mihaela Hoinărescu. Adică de la soţul şi de la naşul acesteia. Doamna doctor confirmă o parte din informaţii, dar are justificări halucinante.

Mihaela Hoinărescu, Manager Institutul de Hematologie: \"La 54 de ani să ajung să mănânc de sub preş cred că nu era normal. Că totuşi, sunt medic, nu sunt măturătoare. Naşul meu de cununie livrează aici, mai am şi un prieten alături care livrează aici. Naşul nu este niciun fel de rudă cu mine.\"

Angajaţii Centrului consideră că licitaţiile sunt câştigate pe \"ochi frumoşi\".

Reporter: De la ce firme se cumpără reactivi aici, la Institut? Ale cui sunt? Cine sunt patronii acestor firme?
Angajat: Acţionari, dacă nu sunt conducerea, sunt soţii, nepoţii, copiii, deci toată filiera este pe...aşa s-a făcut!
Reporter: Soţul doamnei director vă dă reactivi?
Angajat: Da. Aduce reactivi. Soţul doamnei Hoinărescu, domnul Epure este clar patronul. Abia aştept să mă dea afară să le fac un proces!
Reporter: Ştiţi cine vinde consumabile la acest Centru?
Angajat: Ştim sau nu ştim sau bănuim. Sunt alţii care ştiu perfect. Să vină şi conducerea în mijlocul nostru, să stea de vorbă împreună cu noi, în faţa dumneavoastră.

Valeriu Epure, soţul managerului Hoinărescu, este fost director economic al Centrului. Deşi firmele soţului aprovizionează instituţia de stat condusă de soţie, ea susţine că nu ştie nimic.

Mihaela Hoinărescu, Manager Institutul de Hematologie a fost filmată cu camera ascunsă.

Mihaela Hoinărescu: Cu Alpha Sanimed nu are nicio... problemă.
Reporter: Numărul de contact de pe site-ul Alpha Sanimed este exact mobilul soţului dumneavoastră.
Mihaela Hoinărescu: Nu ştiu cum este dar nu este el.
Reporter: L-am verificat eu.
Mihaela Hoinărescu: Da. Dar au acelaşi sediu şi sunt doi acţionari.

Reporter: Cum vedeţi această incompatibilitate: vine Alpha Sanimed şi livrează nişte consumabile aici, la dumneavoastră iar numărul de contact de pe site-ul Alpha Sanimed este al soţului dumneavoastră?
Mihaela Hoinărescu: Întrebaţi-l pe el. TC 09.46

Am preferat să ne interesăm la Ministerul Sănătăţii. Cristian Irimie, Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii a declarat că ministerul va analiza situaţia şi va lua toate măsurile care se impun în asemenea cazuri de
încălcare flagrantă a legii.

Datele obţinute de la Registrul Comerţului arată foarte clar că managerul Mihaela Hoinărescu minte. Valeriu Epure este acţionar la SC Alpha Sanimed. Articolul 111, alineatul 16 din Legea 95/1996 privind reforma în domeniul sănătăţii interzice rudelor managerului să deţină acţiuni în societăţi care au legături contractuale cu instituţia pe care o conduc.

Mai multe articole despre:
fraţi dinastii veri