MENIU

Dinamo în şoc! Internaţional Curtea de Argeş s-a impus în Ştefan cel Mare, după ce \"câinii\" au jucat o repriză în nouă oameni!

Foto: NewsIn

Internaţional Curtea de Argeş a produs prima surpriză a ediţiei 2009-2010 a Ligii I, impunându-se cu 1-0 în faţa celor de la Dinamo chiar în Ştefan cel Mare, după un meci din etapa a doua, în care Dinamo a jucat o repriză în nouă oameni, după ce Tamaş şi Grigore au fost eliminaţi de centralul Teodor Crăciunescu.

La primul meci acasă după rateul din finalul sezonului trecut, când a pierdut titlul deşi a condus în clasament în cea mai mare parte a campionatului, Dinamo a întâlnit nou promovata Internaţional Curtea de Argeş. Acest statut părea să facă din trupa lui Ştefan Stoica victima perfectă pentru o echipă care are nevoie ca de aer de o victorie pentru a-şi împăca suporterii "îndoliaţi" după ratarea titlului şi a calificării în Liga Campionilor, dar şi pentru că în prima etapă au obţinut doar un punct pe terenul Craiovei (0-0).

Numai că meciul a decurs cât se poate de prost pentru "câini". În minutul 12 Dinamo a rămas în inferioritate numerică, Dragoş Grigore primind roşu direct pentru un fault la Stoianof.

În timp ce jucătorii de la Curtea de Argeş au încercat să profite de superioritatea numerică, atacul dinamovist, rămas doar în Marius Niculae, nu l-a întrebuinţat deloc pe Marius Popa. Ca şi cum problemele "câinilor" nu ar fi fost destul de mari, în finalul primei reprize Dinamo a mai pierdut un fundaş, pe Gabriel Tamaş, eliminat şi el direct, după ce l-a călcat pe acelaşi Stoianof.

Dinamo rămăsese în nouă oameni şi repriza secundă se anunţa un calvar. În debutul părţii secunde argeşenii au început mai bine şi în minutul 56 au deschis scorul prin Florin Popa, care a marcat cu capul după un corner.

Nevoiţi să alerge neîntrerupt după minge, dinamoviştii au părut să se resemneze odată cu trecerea timpului, singurii care au continuat să lupte fiind Marius Niculae şi Gabriel Torje, care a cerut chiar şi un penalty la o pătrundere în careu (72), fără a-l impresiona pe centralul Teodor Crăciunescu.

Pe final, oaspeţii s-au mulţumit să ţină mingea cât mai departe de propriul careu, fără a mai ataca decisiv poarta lui Dolha, care a mai avut ce apăra abia în minutul 90, când, după un contraatac trei contra doi Răduţ a încercat să-l surprindă cu un şut sub bară, de la 17 metri.

După eliminările din acest meci, dinamoviştii Dragoş Grigore şi Gabriel Tamaş vor fi suspendaţi cel puţin două etape, conform regulamentului, şi vor rata meciurile cu Ceahlăul şi CFR Cluj.

CASETA TEHNICĂ:

DINAMO - INTERNAŢIONAL CURTEA DE ARGEŞ 0-1 (F. Popa 57)

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Tamaş, D. Grigore, Pulhac - Torje, L. Rus, N\'Doye, Boştină (D Kone 65) - Dănciulescu (Moţi 15), M. Niculae. Antrenor: Dario Bonetti.

Internaţional: M. Popa - Băcilă, Viera, Fl. Popa, G. Neagu - E. Kone, Ciucur (Vezan 70), Răduţ, Voiculeţ, Gado (Jianu 56) - Stoianof (Itu 56). Antrenor: Ştefan Stoica.

Cartonaşe galbene: D. Kone 86 / Ciucur 49

Cartonaşe roşii: Dr. Grigore 11, Tamaş 45

Arbitrii: Teodor Crăciunescu - Cătălin Savu, Mircea Orbuleţ

Stadion: Dinamo; Spectatori: s-a disputat cu porţile închise.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Dinamo - Internaţional Curtea de Argeş, scor 0-1.