MENIU

Dinamo a făcut legea în Ghencea

Foto: NewsIn

Steaua rămâne fără victorie pe teren propriu în această ediţie de campionat, în timp ce Dinamo a renăscut după episodul Liberec şi a urcat pe locul doi.

Nici nu s-a simţit că Dinamo a venit în Ghencea la doar trei zile după ce a jucat 120 de minute la Liberec, într-un meci pe viaţă şi pe moarte. Dimpotrivă, "câinii" au luat ce-a fost mai bun în acea partidă, entuziasmul şi încrederea şi aşa a reuşit să o învingă pe Steaua.

Dinamo a părut echipa mai matură, mai stăpână pe situaţie şi  controlat tactic momentele cheie ale jocului. A deschis scorul la jumătatea primei reprize, prin Tamaş, iar faptul că a rămas 1-0 până la fluierul final se datorează excelentului joc de posesie pe care l-au făcut Adrian Cristea, N'Doye şi ceilalţi jucători din mijlocul lui Dinamo.

Steaua nu a avut un orizont clar nici în faţa porţii lui Dolha şi, dealtfel, singura ocazie cu adevărat mare trecută în dreptul ei s-a consumat în minutul 16, la o lovitură de cap a lui Onicaş. Astfel, "roş-albaştrii" rămân fără victorie pe propriul teren în această ediţie de campionat, în timp ce pe Dinamo finalul etapei a cincea o găseşte pe locul doi, după FC Braşov.

În ceea ce priveşte arbitrajul, fără a fi dezavantajat flagrant vreuna dintre echipe, a fost destul de slab, Mauro Bergonzi fiind mediocru, comparativ cu o partidă de asemenea intensitate. Atitudinea sa a determinat multe durităţi, din partea ambelor formaţii, fapt care a dus la întreruperi deranjante pentru privitori.

Dacă Dinamo a urcat deja pe podium, Steaua merge etapa viitoare, la Mediaş, din poziţia de ocupantă a locului 9 în Liga I.

CASETA TEHNICĂ:

STEAUA-DINAMO 0-1 (Tamaş 23)

Steaua: Tătăruşanu - Golanski, Baciu (Ninu 27), Ghionea, P. Marin - Nicoliţă, Onicaş (Grzelak 46), A. Ionescu, Szekely (Ochiroşii 62) - Kapetanos, Surdu. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Dinamo: Dolha - Scarlatache, L. Goian, Tamaş, Pulhac - Torje (Diabate 83), L. Rus, N'Doye, Ad. Cristea (Zicu 71) - A. Cristea, M. Niculae (Dănciulescu 71). Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonaşe galbene: Golanski 45+1, Ghionea 86 / Tamaş 29, A. Cristea 42, Torje 58

Arbitri: Mauro Bergonzi - Simone Ghiandai, Michele Giordano (toţi din Italia)

Stadion: Steaua; Spectatori: 21.321.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Steaua - Dinamo 1-0

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Dinamo Tamaş etapa a 5-a