MENIU

Din august, maşinile de poliţiei vor fi alimentate cu combustibil din bani de la Rezerva de Stat

Foto: Realitatea TV

Poliţia riscă să o ia la picior după infractori. Bugetul pentru combustibil este de 10 ori mai mic decât necesarul estimat. În aceste condiţii, maşinile de poliţie au făcut în primele cinci luni ale acestui an cu 10 milioane de kilometri mai puţin decât în aceeaşi perioadă din 2008.

"Benzină nu prea avem. Funcţionăm la o cotă de avarie. Stăm mai mult în punctele de staţie unde pot veni cetăţenii să ne sesizeze", a declarat agent Gigi Bălan.

Tulcea, Sălaj, Satu Mare, Covasna şi Brăila sunt judeţele unde poliţia are cel mai mult aer în rezervoare. Aceste judeţe au primit de 20 de ori mai puţin combustibil decât au cerut.

Poliţiştii din Brăila şi-au tras singuri "pe dreapta" mai bine de două treimi dintre maşini. Dintre cele 120 autoturisme ale poliţiei Brăilene, 70 sunt trase pe dreapta şi asta pentru că Ministerul dă benzină de doar 100 de lei la 3-4 zile pentru un singur autoturism.

De la începutul anului, poliţia Română a primit în total 22 de milioane de lei pentru combustibil. În primele cinci luni s-au făcut cu 10 milioane de kilometri mai puţin decât în aceeaşi perioadă din anul trecut. Pentru că altfel nu ar face faţă, de la sfârşitul lunii iulie poliţia va alimenta maşinile din Rezerva de Stat a României care va aloca peste 31.000 de tone de combustibil. 

Mai multe articole despre:
poliţie benzină Poliţia Română Rezerva de Stat