MENIU

Dezvăluire-şoc a lui Constantinescu: Doina Cornea a fost arestată după Revoluţie; o păzeau Gabriel Oprea şi Eugen Bejinariu

Foto: NewsIn

Fostul preşedinte Emil Constantinescu face declaraţii şocante despre evenimente mai puţin cunoscute privind primele zile de după răsturnarea lui Nicolae Ceauşescu. Constantinescu afirmă că Doina Cornea, cunoscută activistă anticomunistă, a fost practic arestată într-o cazarmă a armatei din Bucureşti.

Constantinescu mai spune că cei care o păzeau erau tinerii locotenenţi pe atunci Gabriel Oprea şi Eugen Bejinariu. "Au lăsat-o să vorbească doar când au vrut ei ca să o compromită", afirmă Emil Constantinescu, la "Interviurile 2+1" din ziarul Adevărul.

"Am auzit ce a declarat domnul Constantinescu. Nu vreau să îl jignesc, mă gândesc că doar a fost informat greşit şi nu că vrea să facă nişte speculaţii. Este adevărat că în ziua de 25 - 26 decembrie, nu mai ştiu exact, am fost trimis în această misiune, nu cu domnul Oprea, cu alt coleg. Am luat-o pe doamna Cornea de la căminul militar Cobălcescu şi am avut misiunea de a o apăra şi de a o duce la gară pentru a pleca la Cluj", a declarat Eugen Bejinariu la Realitatea TV.

"Nu am cunsocut-o niciodată pe doamna Cornea. Domnul Emil Constantinescu este dezinformat", a declarat Gabriel Oprea la Realitatea TV.

"Îmi pare rău că nu vreau să-l jignesc pe fostul preşedinte, mă gândesc
că a fost informat greşit şi nu că vrea să facă specualţii. Am fost trimis în această misiune, nu cu Oprea, cu alt coleg, Oprea nu a fost in această misiune, împreuna cu un detaşament de opt miliatri şi am luat-o pe Cornea de la căminul miltar Cobălcescu. Misiunea mea era s-o sui în tren ca să plece la Cluj", a declarat Eugen Bejinariu la emisiunea Realitatea Zilei