MENIU

Dezbaterile pe tema IMM-urilor din Parlament, pretext de glume şi ironii între parlamentari

Călin Popescu Tăriceanu: Să nu se creeze impresia că avem un guvern de manele
Foto: emaramures.ro

Dezbaterea din Parlament pe tema situaţiei întreprinderilor mici şi mijlocii la care a participat şi premierul, a fost presărată cu replici acide între parlamentarii. Printre cifre şi strategii economice, deputaţii şi-au înţepat colegii aducând în discuţie teme fără nici o legătură cu economia sau finanţele.

Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier, a catalogat actualul guvern ca fiind un "guvern de manele". 

"Văd că suntem odihniţi, am văzut la TV ce a făcut guvernul în acest week-end. Purtătorul de cuvânt a fost implicat într-un scandaluţ într-un club de manele, să nu avem împresia că nu avem un guvern de manele", a spus Tăriceanu.

Replica a venit de la Mihaela Şandru.

"Îi amintesc domnului Tăriceanu că şi miniştrii sunt oameni, şi nu mai târziu decât acum 3 ani era să intre cu motocicleta la mine în curte, la Corbeanca", a afirmat Şandru.

Prezent în Parlament, premierul a vorbit şi despre bugetul pe 2009 pe care l-a catalogat drept unul realist pentru o ţară care suferă de obezitate birocratică şi risipă.

Referitor la problematica IMM-urilor, premierul a promis că Executivul va sprijini întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv prin menţinerea cotei unice de impozitare de 16%.

Ministrul pentru IMM-uri, Constatin Niţă Niţă a reamintit că ministerul său are în vedere crearea unui fond de contragarantare destinat IMM-urilor în valoare de 100 milioane de euro.