MENIU

DEZBATERE REALITATEA.NET: Eşti pro sau contra legalizării drogurilor uşoare în România?

Foto: dailymail.co.uk

Asociaţia Europeană Pentru Apărarea Drepturilor Omului(AEPADO) şi REALITATEA.NET te invită în perioada 16 octombrie- 15 noiembrie 2009 să te exprimi pro sau contra legalizării drogurilor uşoare în România.

Dezbaterea  face parte din proiectul internaţional antidrog „Fii conştient, NU dependent!", iar concluziile sale vor fi preluate şi incluse într-un Ghid online de bune practici. Ghidul va fi lansat în cadrul unei conferinţe finale pe data de 21 noiembrie.

În cadrul proiectului „Fii conştient! NU dependent!” s-a desfăşurat, în luna iulie, în Capitală, o dezbatere live cu aceeaşi temă, la care argumentele Pro s-au dovedit mai puternice.

Liceeni participanţi la dezbatere au considerat că legalizarea drogurilor uşoare ar fi benefică întrucât ar putea ajuta la reducerea consumului în rândul copiilor şi tinerilor(categorii care reprezintă un procent ridicat din totalul consumatorilor din România)  prin comercializarea lor in locuri specializate (de exemplu, în farmacii). De asemenea, această măsură ar aduce venituri suplimentare la bugetul de stat prin impozitarea noilor comercianţi şi ar putea încuraja construirea unor noi centre de reabilitare şi astfel salvarea unor vieţi.

Pe de altă parte, părerile contra au gravitat în jurul ideii că intrarea în legalitate a drogurilor uşoare ar încuraja consumul de stupefiante nocive.

Tu pe ce parte a baricadei eşti? În ce fel crezi că legalizarea drogurilor uşoare ar putea fi sau nu dăunătoare? Spune-ne ce crezi!