MENIU

Desemnarea lui Liviu Negoiţă pentru funcţia de prim ministru este comentată pe larg de ziare

Foto: http://www.tehnocratmedia.ro/outdoor/2-ziare.jpg

Evenimentul Zilei titrează: Negoiţă a salvat PDL de „premierul” Macovei. Jurnaliştii scriu că liderii PD-L l-au convins pe Negoiţă să-şi asume rolul de candidat pentru funcţia de premier, după ce Vasile Blaga a spus „pas”. Potrivit Evenimentul Zilei alternativa PD-L era Monica Macovei.

Gardianul scrie: Băsescu îl face premier pe Liviu Negoiţă dupa ce primarul i-a oferit sediul de campanie. Jurnaliştii mai spun că imobilul în care se află sediul respectiv aparţine unui om de afaceri grec, care desfăşoară afaceri imobiliare chiar cu primăria condusă de Negoiţă.

Premierul de la 3, pus de Băsescu să se joace de-a Guvernul, scrie Gândul. Potrivit jurnaliştilor, această soluţie împacă toate taberele din PD-L. Acesta ar urma să vină luni cu lista executivului în Parlament.

Ziua scrie: Cabinetul Negoiţă, varianta primarilor 80 la sută. Jurnaliştii scriu că preşedintele a răspuns la varianta Johannis de 82 de procente cu un gos­podar de 79 la sută. Ziua mai scrie că şeful statului duce astfel criza poli­tică dincolo de alegeri, jucând cu cărţile opozitiei PSD-PNL-UDMR.

Jurnaliştii de la România Liberă scriu: Liviu Negoiţă, primarul desemnat premier. Potrivit cotidanului şeful statului a dorit astfel să răspundă exigenţelor majorităţii create ad-hoc.