MENIU

Deputaţii s-au reunit, luni, pentru a vota dacă se adună în sesiune extraordinară, pentru cazurile Ridzi şi Tăriceanu

Foto: romanialibera.ro
R. Anastase: Plenul va decide dacă Ridzi şi Tăriceanu vor fi urmăriţi penal

Conducerea Camerei Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru a discuta despre convocarea unei sesiuni extraordinare pentru cazul ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Pe ordinea de zi s-a mai aflat şi solicitarea PD-L de  începere a urmăririi penale împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că, în termen de 15 zile, Comisia Juridică trebuie să finalizeze rapoartele în cele două cazuri.

Luând în considerare prevederile regulamentare din art. 77, potrivit cărora rapoartele comisiei de anchetă urmează să fie dezbătute în plenul Camerei în termen de 15 zile de la depunere, Anastase a asigurat că va propune convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei pentru dezbaterea celor două rapoarte care-i priveşte pe Monica Iacob Ridzi, pe de o parte, şi pe Călin Popescu Tăriceanu, pe de altă parte.

Luni, în plenul extraordinar, pe ordinea de zi s-au aflat patru proiecte, două rapoarte ale Comisiei de anchetă şi două solicitări de începere a urmăririi penale în cazul ministrului Monica Iacob Ridzi şi a fostului prim ministru Călin Popescu Tăriceanu.