MENIU

Deputaţii din Comisia de Administraţie Publică au modificat statutul poliţistului

Foto: NewsIn
Costică Canacheu: Orice politist va avea obligaţia de a anunţa departamentul de resurse umane în momentul în care este învinuit sau cercetat penal

Evenimentele violente din ultima vreme au arătat că legea oferă infractorilor portiţe de scăpare, timp ce poliţiştii pot fi inculpaţi imediat dacă au folosit forţa împotriva răufăcătorilor. Este motivul pentru care deputaţii din Comisia de Administraţie Publică au modificat miercuri statutul poliţistului.

Una dintre modificări prevede că ministerul trebuie să asigure avocatpoliţiştilor, dacă infractori depun plângeri penale împotriva lor, încare reclamă că au fost agresaţi de oamenii legii.

Până acum,poliţiştii erau nevoiţi să plătească avocatul din buzunarul propriu.Parlamentarii au introdus şi o prevedere care să reglementeze situaţiica cea a lui Eugen Preda, agent de poliţie despre ale cărui probleme culegea Ministerul de Interne susţine că nu ştia.

Cadrele de poliţieaflate în astfel de situaţii vor fi obligate să anunţe în scrisdepartamentul de resurse umane al instituţiei, în legătură cuincidentele în care au fost implicaţi.