MENIU

Deputaţii au respins înfiinţarea unei comisii de anchetă a preţului gazelor

foto: dcep.ro

Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea de înfiinţare a unei Comisii de anchetă pentru verificarea unor posibile abuzuri săvârşite în sectorul gazelor naturale, PSD, UDMR şi PNL motivând că a fost înfiinţată deja o comisie care are aceeaşi misiune.

Propunerea de respingere a solicitării de înfiinţare unei subcomisii de anchetă a întrunit 137 voturi favorabile, 51 "împotrivă" şi 9 abţineri.

Iniţiatorul propunerii, democrat-liberalul Adrian Gurzău a anunţat, înaintea votului, că nu doreşte înfiinţarea forului de anchetă "pentru a obţine maşină sau un birou de la Cameră, ci pentru a afla adevărul în privinţa modului de reglare a preţului gazului şi pentru a reduce preţul, astfel încât orice cetăţean român să plătească asemenea celor europeni".

În replică, udemeristul Marton Arpad a precizat că UDMR votează "împotrivă" pentru că există deja o subcomisie de anchetă, înfiinţată de Comisia de industrii a Camerei, pe aceeaşi temă. "Adoptăm înfiinţarea a 3-4 subcomisii ca să ne trezim apoi cu trei soluţii diferite", a susţinut deputatul.

Democrat-liberalul Petru Călian şi-a declarat susţinerea pentru iniţiativa colegului său, arătând că subcomisia ar trebui înfiinţată din moment ce iniţiatorul a renunţat la asigurarea unei baze tehnice şi a adăugat că demersul este unul just. În final, proiectul de hotărâre a fost respins.

Mai multe articole despre:
comisie gaze preţ deputaţi ANRE