MENIU

Dependenţa de medicamente a lui Michael Jackson, în centrul anchetei privind moartea vedetei

Foto: dailymail.co.uk

La două săptămâni de la moartea lui Michael Jackson cauzele morţii sale rămân necunoscute, dar dependenţa de medicamente a megastarului şi rolul medicilor sunt în centru anchetei, în timp ce destinaţia finală a trupului său neînsufleţit rămâne un mister, relatează AFP.

După Conrad Murray, ultimul medic al lui Michael Jackson, care după moartea regelui muzicii pop s-a apărat negând că i-a administrat un calmant puternic, privirile s-au întors miercuri către dermatologul său. Arnold Klein a negat la ABC şi CNN că i-a furnizat solistului medicamente puternice, analgezice sau sedative.

"Nu i-am dat aceste porcării despre care se vorbeşte", a declarat medicul. "Cum i-aş putea prescrie Diprivan (un sedativ folosit la anestezii - n.r.), dacă nici măcar nu ştiu cum se utilizează?", s-a apărat Klein. El i-a calificat drept "criminali" pe medicii care i-au putut prescrie megastarului medicamente prea puternice.

The Los Angeles Times dezvăluise că anchetatorii se interesează îndeaproape de cinci medici ai lui Michael Jackson şi de reţetele prescrise de aceştia. "Nu mă număr printre cei cinci doctori, nu am fost interogat de nimeni şi nu am fost contactat de poliţia din Los Angeles", a asigurat Klein. Cu toate acestea, miercuri seara, CNN cita surse foarte sigure potrivit cărora poliţia vrea să-l interogheze pe doctorul Klein.

Canalul de televiziune a afirmat, de asemenea, că familia lui Michael Jackson era la curent cu dependenţa de medicamente a starului şi că unii dintre membrii săi, în special sora sa Janet, ar fi încercat să-l "salveze" în 2007, fără succes însă.

Pe de altă parte, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de ABC şi CNN, în momentul morţii, la 25 iunie, Michael Jackson avea corpul plin de înţepături de ace. Aceste dezvăluiri au sporit speculaţiile în legătură cu rolul pe care l-ar fi putut avea în deces administrarea unor sedative puternice. Semnele de pe corupul său "ar putea fi cu siguranţă legate de folosirea regulată a unor medicamente pe cale intravenoasă, cum e Diprivan", au declarat sursele citate de  CNN.

Diprivan (numele sub care se comercializează propofolul) este un anestezic extrem de puternic a cărui utilizare este rezervată exclusiv personalului medical. Potrivit informaţiilor apărute în presă, sticluţe cu Diprivan ar fi fost găsite în casa starului pop după moartea acestuia.

O fost infirmieră, Cherilyn Lee, susţine că în ultimele luni de viaţă ale lui Michael Jackson solistul şi apropiaţii lui au făcut presiuni asupra ei pentru a face rost de Diprivan. Analizele toxicologice ale primei autopsii vor fi cunoscute peste circa patru săptămâni. Nu s-a aflat însă nimic despre rezultatele celei de-a doua autopsii, comandate de familie.

Certificatul de deces, eliberat marţi de comitatul Los Angeles, nu precizează cauza morţii.

Miercuri, a rămas intact misterul în ceea ce priveşte destinaţia finală a trupului neînsufleţit al cântăreţului. La încheierea ceremoniei omagiale de la Staples Center, marţi, elicopterele canalelor de televiziune au pierdut urma dricului. Nici poliţia, nici administraţia cimitirului Forest Lawn, menţionat în certificatul de deces ca loc "temporar" pentru depunerea corpului, nu au vrut să facă vreun comentariu privitor la funeralii.

Presa a menţionat o posibilă incinerare a lui Michael Jackson, a cărui cenuşă ar fi urmat să fie împrăştiată pe terenul fermei sale din California, Neverland. Îngroparea la Neverland a fost exclusă dintre ipoteze, întrucât familia nu a cerut autorizaţia necesară în acest caz.