MENIU

Demisii în bloc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui

Foto: realitatea.net

Patru inspectori şcolari, numiţi de fosta conducere social democrată, şi-au înaintat demisiile, odată cu instalarea noii conduceri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui.

Noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Mihaela Cososchi, a anunţat că toţi inspectorii şcolari numiţi prin detaşare vor fi înlocuiţi, la fel ca şi o parte din directorii unităţilor de învăţământ care nu au dat concurs pentru ocuparea funcţiilor.

"Cei patru inspectori care au demisionat se vor întoarce la catedră, gestul lor fiind unul de demnitate. Bineînţeles, nu vom putea colabora cu inspectorii social-democraţi, acesta este efectul deciziilor politice de la nivel înalt. Cei cu detaşare în interesul învăţământului vor putea fi înlocuiţi relativ mai uşor, pentru restul schimbările vor surveni mai târziu, pentru moment nu există cadru legal", a declarat inspector general Mihaela Cososchi.

Aceasta a precizat că şi directorii care au fost numiţi cu delegaţie pentru perioada unui an şcolar vor  fi schimbaţi din funcţii. Cei patru demisionari sunt Viorel Oasenegre, inspector de educaţie fizică, Marcel Rotaru, inspector de matematică, Petrică Baltag, inspector management, şi Isabela Naidin, inspector responsabil cu perfecţionarea. Din cei 18 inspectori şcolari rămaşi în instituţie, doar şase au contracte încheiate, restul find numiţi prin detaşare.