MENIU

Delta Dunării, raiul pescarilor

Apă unde vezi cu ochii, parcă auzi peştii cum te salută din adâncuri, ici-colo pescari în bărci aşteptându-şi cu răbdare captura.
FOTO: blog.clintphotos.com

Când ţi-e poftă să mănânci un peşte, negreşit te gândeşti la Delta Dunării. Se ştie, acolo se face cel mai bun borş, iar peştele care sfârâie pe grătar este mai gustos decât oriunde altundeva. Echipa Realitatea TV a mers pe urmele asprilor pescari lipoveni. Şi a aflat câteva secrete. Cum şi când e bine să pescuieşti şi mai ales, cum să găteşti un peşte să te lingi pe degete.

Apă unde vezi cu ochii, parcă auzi peştii cum te salută din adâncuri, ici-colo pescari în bărci aşteptându-şi cu răbdare captura. Aşa arată Delta în fiecare zi.

În perioada aceasta este prohibiție, singurul care se poate pescui este peştele răpitor, scrumbia - una dintre aceste specii. Cel mai bun moment este dimineața. Cu noaptea în cap, pescarii pornesc cu bărcile pe brațele Deltei. Efortul le este însă răsplătit din plin.

Pornim la drum mai departe şi descoperim un loc aparte, unde Dunărea se împrieteneşte cu marea. Sfântu Gheorghe, o localitate în care străzile sunt făcute nu din asfalt, ci din nisipul mării.  Și dacă-i mare, e şi plajă. La Sfântu Gheorghe însă, plaja înseamnă relaxare totală. Sălbatică, fără aglomerația şi forfota celor de pe litoral.

Mai multe articole despre:
Delta Dunării peşte pescari All Inclusive