MENIU

DeGeCAP, DeGeSI, DeGeCIAT. Ghici ce-s! Şi după aceea, ghici cât consumă din banii tăi!

Organigrama Ministerul Transporturilor

DGCAP, DGMRI, DGSI, DGCIAT sunt exemple de instituţii din Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii. Fiecare din aceste instituţii, direcţii generale, are o structură arborescentă şi un personal care depăşeşte cu mult imaginaţia oricărui om care a lucrat în sistemul privat.

O înşiruire de caractere, aparent fără logică, o anagramă absurdă. N-am inventat nimic, am pus într-o serie câteva din instituţiile statului român. DGCAP, DGMRI, DGSI, DGCIAT sunt exemple de instituţii din Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii. Fiecare din aceste instituţii, direcţii generale, are o structură arborescentă şi un personal care depăşeşte cu mult imaginaţia oricărui om care a lucrat în sistemul privat.

Există directori-generali în direcţii, directori generali-adjuncţi, şefi de departamente, şef-adjuncţi, membri, specialişti, funcţionari. Fiecare din aceşti directoraşi au secretară şi un întreg apărat în dotare. Fiecare primesc salarii şi prime care merg şi până la 100.000 ron anual, conform declaraţiilor de avere.

Ordinul de mărime al arborescenţei funcţionăreşti este de 10. Dacă tu lucrezi la o societate comercială cu 10 angajaţi, atunci activitatea societăţii ar putea avea corespondent într-o instituţie de stat cu 100 de oameni. Unele structuri par a fi gândite deliberat pentru a consuma resurse, pentru a avea oameni angajaţi. Citeşte mai mult pe Money.ro

Mai multe articole despre:
funcţionari funcţionari publici MONEY.ro