MENIU

Debut nefericit pentru Unirea Urziceni în Liga Campionilor: 0-2 cu FC Sevilla. VEZI GALERIE FOTO!

Foto: www.marca.com
Foto: www.marca.com
Foto: www.marca.com
Foto: www.marca.com
Foto: www.marca.com
Foto: www.marca.com

Unirea Urziceni a debutat cu stângul în Liga Campionilor. Campioana României a pierdut cu scorul de 0-2 meciul din deplasare cu FC Sevilla, disputat miercuri în grupa G a competiţiei. Luis Fabiano (45+1) şi Renato (70) au profitat de singurele greşeli majore făcute în defensivă de formaţia lui Dan Petrescu, care a expediat în acest meci un singur şut pe spaţiul porţii, la o minge de arbitru, în prima repriză.

Unirea a început prudent jocul, la fel şi Sevilla, care a avut, totuşi, ocazia să deschidă scorul prin Kanoute (8). Cu o tactică ultradefensivă, Unirea a avut nevoie de şutul din minutul 13 al lui Apostol, care a trecut puţin alături, pentru a se trezi şi a avansa cu ceva mai mult curaj spre careul advers.

După ce au trecut prin ceva emoţii, la o accidentare a lui Arlauskis (18), împiedicat Luis Fabiano să degajeze, a venit rândul lui Bilaşco să le dea fiori andaluzilor: la reluarea jocului cu minge de arbitru, Bilaşco a degajat spre poarta lui Palop, care a reţinut sub transversală. Gestul atacantului a fost taxat de public, care l-a fluierat copios.

Arlauskis a arătat de ce toată lumea a răsuflat uşurată când s-a ridicat pentru a relua jocul şi şi-a salvat echipa de la primirea unui gol la un şut extraordinar al lui Luis Fabiano (28).

Unirea a continuat apoi să se apere la 30 de metri de propria poartă, iar când centrările ajungeau în careu fundaşii ialomiţeni au fost suverani în duelurile aeriene. În minutul 45, Unirea ar fi putut deschide scorul prin Bilaşco, scăpat spre poartă talonat doar de Squillaci, însă Palop a reţinut la picioarele atacantului. Iar după numai un minut, în prelungiri, Luis Fabiano a adus liniştea în tabăra gazdelor chiar înainte de intrarea la vestiare, înscriind după o centrare a lui Renato.

După pauză, Unirea s-a văzut nevoită să se descopere mai mult şi să încerce să conteze mai mult în atac, în căutarea golului egalizator. Iar nota de plată pentru riscul asumat a venit în minutul 70, când Renato a marcat pentru 2-0, cu capul, de la numai un metru, după un corner de pe dreapta şi o reluare tot cu capul a lui Luis Fabiano.

După primirea celui de-al doilea gol, Dan Petrescu a încercat să dea un suflu nou atacului şi i-a introdus în teren pe Semedo şi Onofraş, în speranţa că echipa sa va reuşi măcar să înscrie pe Sanchez Pizjuan. Acest lucru nu numai că nu s-a întâmplat, dar Unirea s-a văzut blocată minute bune în propria jumătate de teren şi nu a reuşit să se mai apropie periculos de careul lui Palop, rămânând cu un singur şut pe poartă, cel al lui Bilaşco, la mingea de arbitru din prima repriză. În schimb, Sevilla a trecut pe lângă 3-0 la un şut violent al lui Renato de la 20 de metri, care a lovit doar bara din stânga lui Arlauskis, iar tabela a rămas neschimbată până la final.

Următorul meci al Unirii Urziceni în Liga Campionilor este programat pe 29 septembrie, pe teren propriu, împotriva formaţiei lui Ciprian Marica, VfB Stuttgart.

CASETA TEHNICĂ:

FC SEVILLA - UNIREA URZICENI 2-0 (Luis Fabiano 45+1, Renato 70)

FC Sevilla: Palop - Sergio Sanchez, Squillaci, Escude, F. Navarro - Zokora (Lolo 76) - Jesus Navas, Renato, Capel (Perotti 56) - Luis Fabiano, Kanoute (Negredo 63). Antrenor: Manuel Jimenez.

Unirea Urziceni: Arlauskis - Maftei, Galamaz, Mehmedovic, Brandan - Ricardo (Onofraş 80) - S. Frunză, Bălan (S. Paraschiv 65), I. Apostol, Varga (Semedo 72) - Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe glabene: Zokora 71 / Mehmedovic 9, Frunză 26, Maftei 31, Galamaz 54

Arbitri: Mateo Trefoloni - Cristiano Copelli, Massimiliano Grilli - Christian Brighi (Italia).

Stadion: Sanchez Pizjuan; Spectatori: 30.000 

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida FC SEVILLA - UNIREA URZICENI, scor 2-0.