MENIU

De frica falimentului, firmele de taximetrie din Bistriţa au redus tarifele

Foto: RTV

Autobuzele supraaglomerate din Bistriţa au devenit deja legendă. Nu de alta, dar firmele de taxi au redus atât de mult tarifele, încât acum e mai ieftin să mergi cu taximetrul decât cu transportul în comun. Ieftinirea a dus la dublarea numărului clienţilor şi la evitarea falimentului pentru taximetrişti.

Doi kilometri cu taximetrul în Bistriţa costă cât un bilet de autobuz. Cu aşa preţ nici nu e de mirare că autobuzele circulă mai mult goale.

"Avem curse acum de 1,20 lei, 1,50 lei şi cine nu a fost client de taxi înainte, acum este client de taxi. Cine nu a circulat niciodată cu taxiul acum circulă pentru că e foarte ieftin şi îşi permit", a declarat Dumitru Moldovan, patron firmă taxi.

Unde mai pui şi confortul oferit de un taximetru în comparaţie cu transportul în comun. Asta spre bucuria taximetriştilor, care acum aleargă fără oprire dintr-un colţ în altul al oraşului.

În Bistriţa sunt cinci companii de taxi. Trei dintre ele au redus deja tarifele, iar celelalte două o vor face în viitorul apropiat.
Mai multe articole despre:
Bistriţa soferi autobuz taxi bilet tarife reducere clienţi