MENIU

Datoriile Dubai World nu sunt garantate de guvernul emiratului, afirmă un oficial

Abdel Rahman Al Saleh

\"Compania a primit finanţări pe baza propriilor proiecte, nu a garanţiei guvernului\", a afirmat directorul general al departamentului finanţelor din emiratul Dubai, Abdel Rahman Al Saleh.

Datoriile holdingului Dubai World nu sunt garantate de guvern, a declarat luni directorul general al departamentului finanţelor din emiratul Dubai, Abdel Rahman Al Saleh, într-un interviu acordat postului public Dubai TV, citat de Bloomberg.

\"Compania a primit finanţări pe baza propriilor proiecte, nu a garanţiei guvernului\", a afirmat Al Saleh, întrebat dacă guvernul garantează datoria. \"Creditorii trebuie să-şi asume partea lor de responsabilitate\", a completat el.

Dubai World, holding deţinut de stat, are datorii de 59 miliarde dolari şi a solicitat săptămâna trecută un moratoriu de şase luni, până după 30 mai 2010, pentru datoriile scadente.

Pieţele au reacţionat imediat, marile burse înregistrând o cădere importantă la finalul săptămânii trecute, în urma perspectivelor înregistrării de pierderi din credite în Emiratele Arabe Unite - din care face parte emiratul Dubai - şi de către băncile străine.

Nakheel PJSC - divizia imobiliară a Dubai World, care trebuie să ramburseze obligaţiuni islamice de 3,52 miliarde dolari scadente în 14 decembrie - a cerut luni bursei din Dubai să suspende titlurile sale de la tranzacţionare până la momentul în care va fi în măsură să informeze piaţa.

Bursele din Dubai şi Abu Dhabi - capitala Emiratelor Arabe Unite - au deschis şedinţa de luni în cădere liberă, afectate de dificultăţile emiratului Dubai de a-şi achita datoriile, după ce au fost închise patru zile pentru sărbătoarea musulmană Aid Al-Adha. La o oră de la deschidere, Bursa din Dubai scădea cu 7,2%, în timp ce Bursa din Abu Dhabi scădea cu 8,1%.

Mai multe articole despre:
Emiratele Arabe Unite