MENIU

Daniel Morar: DNA a cerut procurorului general începerea urmăririi penale a fostului ministru Monica Iacob Ridzi

Daniel Morar: Am solicitat începerea urmăririi penale în cazul Ridzi
Laura Codruţa Kovesi: Am primit o solicitare din partea DNA pentru a începe urmărirea penală în cazul Ridzi
Foto: cotidianul.ro

DNA a cerut procurorului general începerea urmăririi penale a fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. Declaraţia a fost făcută miercuri seară, în exclusivitate, la Realitatea TV, de Daniel Morar, procurorul şef al DNA. Morar a adăugat că în acelaşi dosar a fost cerută urmărirea penală pentru alte şase persoane.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a explicat că, după ce va fi studiat dosarul, va trimite o scrisoare Parlamentului în care va cere avizul pentru începerea urmăririi penale.

Daniel Morar a menţionat că fostul ministru al Sportului a dat declaraţii la DNA înainte de a demisiona şi că în acest dosar au mai fost învinuite încă şase persoane.

"Monica Iacob Ridzi a trecut pe la DNA în acest dosar fără ca presa să ştie până acum. Au fost puşi sub învinuire şase oameni şi s-au instituit sechestre asupra unor conturi. În urmă cu două zile, am trimis dosarul procurorului general pentru a cere Camerei Deputaţilor urmărirea penală împotriva fostului ministru", a spus Daniel Morar.

Monica Iacob Ridzi a demisionat pe 14 iulie din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, după ce a fost acuzată de nereguli în cheltuirea sumei de 630.000 de euro din bugetul ministerului, pentru organizarea "Zilei Tineretului".

Raportul întocmit de Comisia parlamentară de anchetă în cazul Ridzi precizează că, prin încheierea contractelor de achiziţie publică legate de Ziua Tineretului, Ministerul Tineretului şi Sportului a încălcat legea, pentru că a combinat, în cadrul aceluiaşi contract, servicii recreative cu servicii de publicitate.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă au spus că ministrul Monica Iacob Ridzi a dat dovadă de "lipsă totală de responsabilitate, de preocupare asupra modului în care banii publici au fost cheltuiţi şi chiar de o rea credinţă".

Comisia a concluzionat că nu au fost respectate clauzele contractuale sau obligaţia de verificare a modului de cheltuire a banului public, de către reprezentanţii Ministerului Tineretului.

Citeşte şi Monica Iacob Ridzi a mai lăsat o factură de 876.000 de euro la MTS