MENIU

Dan Petrescu: Sevilla e favorita grupei, dar avem şi noi o şansă mică

Foto: NewsIn

Aflată pentru prima dată în Liga Campionilor, Unirea Urziceni, are parte de adversare valoroase, dar nu din prima linie a fotbalului european. Ialomiţenii fac parte din Grupa G alături de Glasgow Rangers, FC Sevilla şi VfB Stuttgart.

Glasgow Rangers ocupă locul doi în actualul sezon al campionatului Scoţiei, având şase puncte după două etape. Pe primul loc se află Celtic, la egalitate de puncte, dar cu un gol marcat mai mult. Printre cei mai importanţi jucători ai lui Glasgow sunt: portarul Allan McGregor, Kris Boyd şi Kenny Miller.

Campionii României vor întâlni în grupă şi "coşmarul" Stelei, FC Sevilla, echipă care a terminat sezonul trecut pe locul trei în Primera Division, cu 70 de puncte. Spaniolii au un lot foarte valoros, printre care: portarul Andres Palop (cel care a eliminat Şahtiorul lui Mircea Lucescu din Cupa UEFA cu un gol marcat cu capul în finalul meciului), Fernando Navarro, Frederic Kanoute, Alvaro Negredo (cumpărat în această vară de la Real Madrid contra sumei de 15 milioane de euro) şi Luis Fabiano (titular în naţionala Braziliei). Pe plan european, FC Sevilla a câştigat de două ori consecutiv Cupa UEFA, în 2006 şi 2007.

Unirea va da piept şi cu echipa românului Ciprian Marica, VfB Stuttgart, cea care s-a calificat în grupele Ligii Campionilor în dauna Timişoarei. Stuttgart ocupă locul 9 cu patru puncte, după  trei etape în actuala ediţie a Bundesligii. Cei mai importanţi jucători ai nemţilor sunt: Jens Lehmann, Aliaksandr Hleb, Sami Khedira, Pavel Pogrebnyak şi Thomas Hitzlsperger.

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat că echipa sa are şanse de calificare în primăvara europeană a Ligii Campionilor, dar că ar fi preferat măcar o echipă mare.

"Aş fi vrut un club mare, era mult mai bine pentru noi. Pe de altă parte, cu aceste echipe avem şanse mai mari de calificare. Este clar că Sevilla este favorita acestei grupe. Şansa noastră este mică, dar o avem", a declarat Dan Petrescu, la TVR1.

Programul Grupei G:

Etapa 1 (16 septembrie): FC Sevilla-UNIREA URZICENI, VfB Stuttgart-Rangers.

Etapa a 2-a (29 septembrie): UNIREA URZICENI-VfB Stuttgart, Rangers-FC Sevilla.

Etapa a 3-a (20 octombrie): Rangers- UNIREA URZICENI, VfB Stuttgart- FC Sevilla.

Etapa a 4-a (4 noiembrie): UNIREA URZICENI- Rangers, FC Sevilla-VfB Stuttgart.

Etapa a 5-a (24 noiembrie): UNIREA URZICENI-FC Sevilla, Rangers-VfB Stuttgart.

Etapa a 6-a (9 decembrie): VfB Stuttgart-UNIREA URZICENI, FC Sevilla-Rangers.