MENIU

Dan Petrescu, fericit şi precaut după victoria de la Timişoara

Foto: NewsIn

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, era un om fericit după victoria cu FC Timişoara. Fostul internaţional român, aproape campion al României, după rezultatul din Banat, spune, însă, că deocamdată nu se poate bucura decât pentru victorie, pentru că încă mai aşteaptă decizia de la TAS privind cele şase puncte retrase Timişoarei.

Finalul jocului de pe stadionul "Dan Păltinişanu" l-a găsit pe Dan Petrescu cu lacrimi de bucurie în ochi. "Am avut lacrimi în ochi pentru că am crezut că suntem campioni. Dar apoi mi-am amintit că nu e chiar aşa şi m-am liniştit. Sunt fericit, mulţumit, eu încă sunt puţin precaut pentru că joi aşteptăm o decizie importantă. Dacă Timişoara va primi cele 6 puncte, nu putem să ne bucurăm, pentru că mai avem meci cu Steaua. Dar dacă nu, joi, vineri, vom putea să sărbătorim", a spus, la GSP TV, Dan Petrescu, admiţând că a avut mari emoţii pentru victorie pe finalul meciului de la Timişoara.

Dacă Petrescu preferă prudenţa înainte de a afla verdictul TAS în privinţa punctelor retrase de FIFA celor de la FC Timişoara, jucătorii săi au declanşat deja fiesta: "Eu unul nu pot să mă bucur sută la sută pentru că nu ştiu ceva sigur. Jucătorii mei sunt mai tineri, au altă minte. Eu am trecut prin multe şi ştiu că se poate întâmpla orice. Eu ştiu că mai avem nevoie de un punct în ultimul meci, dacă Timişoara va primi punctele. Oricum, indiferent ce va fi, trebuie să arătăm ca o campioană la ultimul meci. Ar fi fost bine pentru toată lumea să ştim deja ce se întâmplă cu Timişoara, aşa stăm în tensiune până joi", a punctat tehnicianul liderului Ligii I.

Dan Petrescu a admis că rezultatul din meciul Dinamo - FC Braşov, scor 0-2, l-a surprins şi l-a felicitat pe selecţionerul Răzvan Lucescu pentru victorie: "Rezultatul din Ştefan cel Mare m-a surprins, dar antrenorul  naţionalei a arătat că are demnitate şi cred că merită să ne bazăm pe el, pentru că nu ştiu ce antrenor pregătea aşa meciul. Sper ca Braşovul să joace la fel şi în ultima etapă cu Timişoara pentru că încă au şanse la Europa League şi ar fi senzaţional pentru Lucescu să-şi ia la revedere de la Braşov cu un loc de cupe europene".

Căpitanul Unirii, George Galamaz, era foarte bucuros, dar totuşi reţinut în declaraţii: "Rezultatele ne fac aproape campioni. Mai avem ultimul meci cu Steaua şi sperăm să-l câştigăm. Liga este aproape. Timişoara e o echipă extraordinară, cu un public minunat, ne bucurăm că am reuşit să câştigăm tocmai la ei, aproape să câştigăm campionatul la o contracandidată".

Unirea Urziceni a învins cu scorul de 2-1 pe FC Timişoara, în etapa a 33-a a Ligii I şi este aproape campioană cu o etapă înainte de finalul sezonului. Pe 5 iunie TAS va da verdictul în cazul celor şase puncte retrase Timişoarei în urma litigiului cu italianul Claudio Zambon privind culorile clubului, denumirea şi palmaresul.