MENIU

Dan Nica: Toate ministerele sunt nemulţumite de bugetul alocat pe 2009

Foto: NewsIn
D. Nica: Toate ministerele sunt nemulţumite pentru că cei 2,1 mld datorii de anul trecut îi afectează pe toţi.

Vicepremierul Dan Nica a declarat luni că s-a început deja plata facturilor restante pe care le are statul către unele firme şi că ministerul Educaţiei a virat deja 400 de milioane lei pentru achitarea lucrărilor de investiţii şi reparaţii de anul trecut.

"Plăţile restante deja au început să fie plătite şi primele facturi care au fost achitate sunt ale ministerului Educaţiei, în valoare de  400 milioane lei. Acest proces continuă la o amplitudine foarte mare şi acesta e semnalul pe care vrem să-l dăm. Prioritatea zero a guvernului este achitarea tuturor datoriilor care se ridică la suma de 2,1 miliarde", a afirmat Nica.

Dan Nica a confirmat că majoritatea miniştrilor sunt nemulţumiţi de sumele primite.

"Toate ministerele sunt nemulţumite pentru că cei 2,1 mld datorii de anul trecut îi afectează pe toţi, dar sunt bani pe care trebuie să îi achităm. Sunt câteva mii, dacă nu zeci de mii de firme care au de primit aceşti bani, iar dacă nu-i dăm, vor intra în faliment şi nu va fi activitate economică susţinută în acest an. Facem eforturile necesare pentru ca toate aceste sume restante să le plătim repede", a dat el garanţii.

Tot despre problemele bugetare a vorbit şi Ilie Sârbu.

"O să mai discutăm la minister despre reducerea personalului cu 20%. În situaţia de faţă trebuie să facem anumite economii", a afirmat Sârbu.

Şi Radu Berceanu este nemulţumit de sumele alocate.

"Puţini, foarte puţini în conformitate cu bugetul. Sperăm să ne descurcăm", a afirmat Berceanu.