MENIU

Dan Nica: L-am mandatat pe Cristian Diaconescu să procedeze la identificarea modalităţii prin care să obţinem un portofoliu important

foto: NewsIN

Dan Nica a anunţat că ministrul de Externe a prezentat la şedinţa Coaliţiei de luni care sunt opţiunile şi modalităţile de acţiune astfel încât România să aibă acces la "un portofoliu de comisar european important". Coaliţia l-a madatat pe ministrul de Externe să procedeze la identificarea modalităţii de a acea acces la un astfel de portofoliu, potrivit lui Nica.

Vicepremierul a declarat că ministrul de Externe a prezentat la şedinţa Coaliţiei de luni care sunt opţiunile şi modalităţile de acţiune astfel încât "să putem obţine un portofoliu care să corespundă intereselor naţionale ale României, să fie un comisar cu un portofoliu important şi mai ales să aibă posibilitate de exprimare a poziţiei unei ţări care este a şaptea în UE".

Nica a anunţat că ministrul de Externe a fost mandatat de Coaliţie să procedeze conform uzanţelor la identificarea celei mai bune modalităţi prin care noi să avem acces la un portofoliu de comisar european important, iar "portofoliul agriculturii a fost opţiunea pe care România o are în acest moment".