MENIU

Dakar: Liderul clasei auto, Carlos Sainz, a abandonat în etapa a 12-a din cauza unui accident

Foto: Gazzetta dello Sport

Liderul clasei auto de la raliul Dakar 2009, spaniolul Carlos Sainz, a abandonat joi, în etapa a 12-a, după ce a avut un accident la 79 de kilometri de la start.

Carlos Sainz şi copilotul său, Michel Perin, au fost nevoiţi să abandoneze etapa dintre Fiambala şi La Roja, ei fiind aduşi la startul etapei cu ajutorul unui elicopter, după ce au suferit un accident.

Maşina lui Carlos Sainz a căzut într-o prăpastie de 4 metri, iar în urma acestui incident se pare că Michel Perin a fost uşor rănit la unul dintre omplaţi.

Potrivit declaraţiilor lui Juanjo Lacalle, reprezentantul pilotului spaniol, incidentul a fost provocat de o eroare a hărţii puse la dispoziţie de organizatori. Nu doar maşina lui Sainz ar fi căzut în acea prăpastie, ci şi autoturismul care-l urma. Imediat, organizatorii au pus în apropierea locului accidentului mai multe indicatoare pentru a semnaliza pericolul.

Înaintea acestei etape, Carlos Sainz şi copilotul său se aflau pe primul loc în clasamentul general la clasa auto, la o distanţă de 27 de minute şi jumătate de ocupanţii locului secund, Miller şi Pitchford.

Mai multe articole despre:
accident Dakar Carlos Sainz