MENIU

Dacian Cioloş: Portofoliul se atribuie persoanei, şi nu statului membru

Traian Băsescu

Dacian Cioloş, europarlamentarul român propus pentru portofoliul agriculturii în viitoarea Comisie Europeană, a declarat în cadrul emisiunii 3x3 de la Realitatea TV, că pentru a avea o relaţie de încredere cu oficialii europeni, directorii din agenţiile de plăţi şi intervenţii în agricultură din România nu mai trebuie schimbaţi atât de des.

\"Portofoliul se atribuie persoanei, şi nu statului membru. Asta a fost şi unul dintre punctele forte care l-a făcut pe Barroso să ia această decizie. Statele membre i-au propus candidaţii şi el a împărţit portofoliile\", a spus Cioloş.

Europarlamentarul a mai spus că pe lângă agricultură, va avea un cuvânt de spus şi în probleme legate de alte domenii.

\"Eu voi avea un cuvânt de spus pe agricultură, prin portofoliul pe care îl am, dar şi pe celelalte politici propuse de ceilalţi comisari. Cu domnul Barroso, am avut o discuţie pe problematica generală a programului politic propus în Parlamentul European. Voia să ştie dacă sunt de acord cu propunerile de acolo. Am discutat despre agricultură, despre mediul rural din UE\", a mai declarat Cioloş.

Cioloş a mai spus că preşedinţia a avut un rol important în tot procesul de negociere al postului.

\"Eu am fost desemnat de România şi acceptat de preşedintele Comisiei şi, dacă voi deveni comisar european, reprezint interesele UE pentru protofoliul care mi-a fost atribuit\", a spus Cioloş.

Europarlamentarul crede că pentru a avea o relaţie de încredere cu oficialii europeni, directorii din agenţiile de plăţi şi intervenţii în agricultură din România nu mai trebuie schimbaţi atât de des. El a mai precizat că are ceva emoţii pentru audierile din Parlamentul European din luna ianuarie.

 

Mai multe articole despre:
UE agricultură comisar Dacian Cioloş