MENIU

"Dacă nu pot fi mai buni, măcar să îi facem mai puţini", îndeamnă site-ul de promovare a referendumului

Foto: RTN

Site-ul campaniei pro-referendum aduce drept argumente pentru necesitatea introducerii Parlamentului unicameral şi micşorării numărului parlamentarilor articole de presă, cu apelul "Dacă nu pot fi mai buni, măcar să îi facem mai puţini".

"Schimbă ceva. Spune şi tu DA la referendum!" este mesajul sub care se desfăşoară campania pentru referendum de introducere a Parlamentului unicameral şi de reducere la maximum 300 a numărului de parlamentari, pe siteul

"Parlamentul României e acum o instituţie greoaie şi ineficientă. Parlamentarilor noştri le ia şi un an să promulge o lege pentru că Senatul şi Camera Deputaţilor sunt două entităţi care au adesea aceleaşi sarcini şi mai mult se încurcă una pe cealaltă. Un Parlament cu o singură cameră s-ar putea mişca măcar mai repede, dacă nu şi mai bine. Oricum, mulţi dintre aleşii noştri din Parlament nu prea vin pe la serviciu, iar atunci când o fac se joacă sudoku sau dorm în fotoliu. Aşa înţeleg ei să îşi facă datoria faţă de cei care i-au ales. Dacă nu pot fi mai buni, măcar să îi facem mai puţini. Doar cheltuim milioane de euro cu ei", se arată în mesajul postat pe site.

Site-ul publică o serie de articole de presă despre activitatea parlamentară, postate sub titlul "dovezi ale modului în care se comportă parlamentarii". Concluzia care este trasă este că aceştia ar fi "ineficienţi, leneşi, indiferenţi". Pe site se află şi un filmuleţ ai cărui protagonişti sunt un deputatul PNL şi unul PSD, sub titlul "Scoateţi ziariştii din sală, să ne fie somnul lin!".

Alte articole aduse drept argumente sunt "Fiscul i-a pus sechestru pe avere deputatului PSD Robert Negoiţă din cauza unei datorii de 28 de milioane de euro la bugetul de stat", "Adriana Săftoiu ridiculizează declaraţiile politice din Parlament", "Cum îşi motivează parlamentarii chiulangii absenţele: „Un vot în plus sau în minus nu contează”", "Uluitor: 334 de deputaţi, o singură lege adoptată în şase luni!", "Record de Guinness Book în Parlament: Petru Godja a vorbit de 5 ori în 12 ani".

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a semnat decretul pentru organizarea referendumului pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de membri odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, 22 noiembrie.

Băsescu a amintit că Parlamentul a dat, miercuri, un aviz negativ solicitării de organizare a referendumului simultan cu alegerile prezidenţiale, dar că acesta este consultativ.

Mai multe articole despre:
alegeri campanie Traian Băsescu referendum decret