MENIU

"Dacă Guvernul nu va accepta să negocieze cu noi, va fi război social", ameninţă sindicaliştii din educaţie

Foto: NewsIn
Preşedintele FSLI, Aurel Cornea susţine că ministrul Muncii nu şi-a respectat promisiunile

Sindicaliştii din educaţie nu vor renunţa la proteste până când Guvernul nu va accepta să se aşeze din nou la masa negocierilor pe tema legii unice de salarizare, au anunţat Teodor Fârţonea, preşedintele executiv FEN şi Aurel Cornea, preşedinte FSLI la videochatul Realitatea. net live.

''Sperăm ca guvernanţii să se aşeze din nou cu noi la masa negocierilor pentru o lege unică de salarizare acceptată de toţi bugetarii. Primul demers corect al Guvernului ar fi ca în mod deschis, transparent, să se aşeze la masa negocierilor.  Dacă nu există această dorinţă din partea guvernaţilor, ci doar modalităţi de a ocoli dialogul, pentru a-şi atinge propriile scopuri, pace socială nu va exista nici în perioada următoare'', a spus preşedintele FSLI Aurel Cornea.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi pentru că după luni întregi în care au fost chemaţi la negocieri, propunerile lor nu au mai fost luate în considerare. Mai mult, principii asupra cărora au existat acorduri între guvernanţi şi sindicalişti au fost modificate pe ultima sută de metri.

''Am negociat o săptămână şi jumătate şi ulterior, în Guvern, ne-am trezit cu mai multe lucruri schimbate. Ne-am trezit cu două retrageri masive din legea unică de salarizare pentru cei din educaţie, în final fiind poziţionaţi în partea de jos a grilei de salarizare'', a precizat Teodor Fârţonea, menţionând că acestea au fost ''picăturile'' care i-au determinat să se alieze cu celelate sindicate din sistemul bugetar şi să se pregătească de grevă generală pe 5 octombrie. 

''Dacă ne-au chemat la negocieri 6 luni, iar apoi au schimbat totul, nu înţeleg de ce ne-au mai chemat'',  a mai adăugat Teodor Fârţonea.

Preşedintele FSLI, Aurel Cornea acuză Guvernul de lipsă de transparenţă în ceea ce priveşte veniturile salariale ale angajaţilor din educaţie.

''Nu se spune acum, dar salariile pentru mulţi dintre colegii noştri vor fi îngheţate. Guvernul ar trebui să fie transparent'', susţine Aurel Cornea.

Sindicaliştii din educaţie, alături de cei din sănătate, administraţie publică şi de poliţişti vor picheta Parlamentul pe 15 septembrie, urmând ca pe 5 octombrie să intre în grevă generală pentru o zi.

Toate federaţiile sindicale s-au aliat pentru a protesta împotriva legii unice de salarizare, dar şi pentru a continua negocierile.

"REALITATEA.NET Live" este talk-show-ul online care prezintă săptămânal oamenii şi evenimentele ce pot schimba destinul naţiunii, fiind lansat de REALITATEA.NET, portalul de ştiri numărul 1 în România şi cel mai important produs din portofoliul F5 – compania new media a grupului Realitatea-Caţavencu.

Mai multe articole despre:
şcoală FEN FSLI Aurel Cornea videochat