MENIU

D. Ruşanu: Şase conduceri de filiale PNL riscă să fie decapitate

Foto: replicahd.ro

Nu mai puţin de şase filiale liberale riscă să le fie decapitate conducerile din cauza rezultatelor foarte slabe înregistrate la alegerile parlamentare, a declarat vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, pentru Q Magazine.

Liberalul a declarat, pentru , că, în cadrul forurilor de conducere ale partidului, s-au purtat o serie de discuţii şi s-au făcut mai multe analize pe tema rezultatelor euroalegerilor.

"Am discutat în forurile de conducere ale partidului şi am analizat pe larg rezultatele euroalegerilor. Sunt şase filiale care au avut rezultate sub limita oricăror aşteptări. Mă refer la organizaţiile din Timişoara, Arad, Sibiu, Dâmboviţa, Constanţa şi Neamţ. Dacă nu vor fi decapitate conducerile, filialele trebuie să suporte sancţiunile pe care le merită în urma rezultatelor slabe. Unele organizaţii trebuie reconstruite de la temelie", a explicat Dan Radu Ruşanu.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL a spus că, deşi au criticat pe bloguri rezultatele partidului, foste glorii ale liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu, au stat cuminţi în şedinţele în care s-au analizat euroalegerile.

"Ce au scris pe bloguri au scris doar acolo. Călin şi Bogdan au stat chiar cuminţi la sedinţă. Nu au spus mare lucru. Din contră, cei care i-au muştruluit cum trebuie pe liderii care nu au adus rezultate am fost eu, împreună cu Marian Petrache şi Vlad Moisescu. Şi noi suntem în stare să ne face auto-critica", a precizat vicepresedintele liberal.

El a fost de părere că rezultatele PNL la europarlamentare "nu reprezintă chiar un eşec", acestea fiind mai bune decât ultimele rezultate europene ale formaţiunii. "Nu e chiar un eşec. Acum doi ani am fost mai slabi. Acum a fost şi absenteism. Dacă PSD şi PD-L nu comiteau o furăciune de 665.000 de voturi, altele erau rezultatele", a conchis Dan Radu Ruşanu.

Mai multe articole despre:
alegeri PSD demiteri vot Dan Radu Ruşanu PD-L