MENIU

D. Nica: Băsescu a aruncat România într-o criză politică, în favoarea câştigării, cu orice preţ, a campaniei electorale

Foto: catavencu.ro
D. Nica: Nu voi accepta niciodată ca furtul şi hoţia să fie lucrurile care să caracterizeze această ţară

Guvernul Boc I a murit. Se naşte Guvernul Boc II. PSD s-a ţinut de cuvânt şi a ieşit de la guvernare după revocarea ministrului de Interne, Dan Nica. Chiar şi pe picior de plecare, social-democraţii au lansat noi atacuri la adresa democrat-liberalilor pe care-i văd vinovaţi de aruncarea României într-o criză politică, suprapusă peste una economică, şi asta în favoarea câştigării, cu orice preţ, a campaniei electorale de către preşedintele Traian Băsescu.

"Aruncarea României în această criză politică care, suprapusă peste cea economică, va avea efecte grele, grave, este responsabilitatea integrală a preşedintelui Traian Băsescu, a primului ministru, Emil Boc, şi a PD-L, care au ales să abandoneze acţiunile pentru ca economia României să fie redresată, pentru ca românii să aibă locurile de muncă protejate, pentru ca veniturile acestora să fie securizate, în favoarea luptei electorale, în favoarea câştigării, cu orice preţ, a campaniei electorale de către Traian Băsescu", a declarat, joi, Dan Nica.

"Nu am acceptat şi nu voi accepta niciodată ca furtul şi hoţia să fie lucrurile care să caracterizeze această ţară", a completat Nica.

Potrivit social-democratului, pe durata mandatului său la şefia Internelor, a încercat să ia "măsurile necesare pentru stoparea furtului electoral", însă a primit "răspunsul pe care l-aţi văzut cu toţii".

"Mi se pare total imoral să tai zece zile din salariu şi, în acelaşi timp, să accepţi sau să stimulezi sau să întreţii furtul a miliarde de lei, bani care ar trebui să vină de la bugertul de stat şi care, acum, sunt sifonaţi de către crima organizată şi de către grupările mafiote", a acuzat Dan Nica.

Din păcate, spune social-democratul, toate eforturile făcute de către PSD în favoarea românilor "au contat mult prea puţin faţă de dorinţa de a câştiga, cu orice preţ, această competiţie pentru prezidenţiale".

"Furtul constituie una dintre temele principale şi unul dintre elementele principale şi le-am spus-o (democrat-liberalilor, n.r.): 'Nu abandonaţi românii! Şi aşa sunt necăjiţi... Lăsaţi-le măcar dreptul să-şi aleagă, cinstit şi corect, pe cei care vor să-i conducă!' Din păcate, răspunsul pe care l-am primit la acest mesaj este cel pe care l-aţi văzut cu toţii", a spus Dan Nica.

"Noi, miniştrii PSD, am jurat credinţă poporului român şi României şi nu hoţilor şi grupurilor mafiote. Aceasta este declaraţia pe care v-o facem acum, la încheiere de mandat, şi ne vom revedea în luna decembrie, ca să încercăm să repornim România, să readucem deminitatea românilor", a spus, în finalul discursului său, Dan Nica.